JAMKin opiskelijajoukkueen salaisuus Resto2020 -tietotaitokilpailuissa

Ennakkotehtävämme palkittiin kisojen parhaana, ensimmäisenä kisapäivänä Helsingin kaupungintalon RESTO-vastaanotolla. Kuvassa: kisajoukkue Minna-Liisa Ilkka, Kimmo Hyvönen, Susanna Lehtinen ja Miia Haapaniemi sekä Helsingin kaupungin edustaja Minttu Perttula Photocredit: Era Kahyaoglu

Nelihenkinen JAMKin opiskelijajoukkueemme osallistui maaliskuun puolessa välissä vuotuiseen Resto –tietotaitokilpailuun. Kisoihin saa jokainen ammattikorkeakoulu, jossa voi suorittaa restonomiopintoja, lähettää yhden edustusjoukkueen kisaamaan toisia joukkueita vastaan. Kisoja järjestävät ammattikorkeakoulut vuorotellen ja järjestäjänä oleva koulu ei saa edustusjoukkueella osallistua kilpailuun. Tänä vuonna kisat järjestettiin Haaga-Helian restonomikampuksella ja ensi vuonna kisaisäntänä toimii JAMK.

Ensimmäisen kisapäivän pääsimme osallistumaan Lego serious play –workshopin

Restokisoissa tarkoituksena on saada restonomikoulutukselle näkyvyyttä ja tuoda samalla myös esiin ammattikorkeakoulujen tasokasta sekä laadukasta opetusta, joka näkyy opiskelijoiden tietotaidossa. Opiskelijat kisaavat hyvässä hengessä, toisiaan tukien, toisiaan vastaan. Resto –tietotaitokilpailu koostuu kisapäivien lisäksi ennakkotehtävästä ja valmennuksesta.

Kisoissa pääsimme todella haastamaan itseämme ja joukkuettamme valmennuksen alusta lähtien, aina kisojen loppuun saakka. Resto –tietotaitokilpailu kerrytti todella paljon lisää itsevarmuutta ja saimme rutkasti kokemusta. Pääsimme kisapäivien aikana myös hieman verkostoitumaan muiden restonomiopiskelijoiden kanssa ympäri Suomea. Päällimmäisenä kisoista jäi kuitenkin mieleen onnistumisen ja oppimisen ilo, samoin kuin oman joukkueemme sekä koko kisojen huikea tiimihenki.

Ensimmäisenä kisatehtävä oli luoda innovatiivinen ravintola konsepti ja pitchata se Gastro-messujen lavalla hyödyntäen legoista rakennettua visualisointia

Kisojen ennakkotehtävä oli todella laaja, mutta sitä tehdessä pääsimme haastamaan itseämme ja ryhmäytymään joukkueen kanssa erittäin hyvin. Kilpailun aikana saimme palautetta ja osallistuimme erilaisiin työpajoihin, joiden antia pääsimme hyödyntämään kisatehtävissä. Opimme muun muassa, miten ilmaista ideamme paremmin muille ja kuinka ryhmänä rakentaa useasta ideasta yksi yhteinen idea. Osana molempia kisatehtäviä oli myös pitchaus, joten saimme kokemusta erilaisille yleisöille esiintymisestä ja myyntipuheiden suunnittelusta.

Resto –tietotaitokilpailuihin osallistuminen kannattaa monestakin syystä! Yksittäiset opiskelijat pääsevät verkostoitumaan toistensa, lehtoreiden ja kilpailun yhteistyökumppaniyritysten kanssa. Mahdollisesti opiskelija voi kohdata kisoissa tulevan työnantajansa. Yrityksille yhteistyökumppanuus tuo paitsi juuri kohennettua näkyvyyttä, myös liiketoimintaan potentiaalisia uusia ideoita.

Kisoissa joukkueemme sponsorien logot olivat näkyvillä jakuissamme ja käytimme JAMKin vesipulloja.

Joukkueellamme oli kisoissa kaksi aivan ihanaa paikallista yrityssponsoria. Nämä yritykset olivat Kielo Office Solutions Oy ja Ravintola Taikuri. Sponsorimme järjestivät meille ryhmäytymisillan, jonka aikana syntyi palkitun ennakkotehtävämme idea. Suuri kiitos siis vielä Kielolle ja Taikurille joukkueeltamme!

Mikäli olet opiskelija, joka pohtii mukaan lähtemistä… Lähde mukaan! Et menetä mitään ja saat ainutlaatuisen sekä ikimuistoisen kokemuksen, josta on apua myös työelämässä. Uusia huikeita tuttavuuksia, verkostoja sekä ystäviä unohtamatta!

Mikäli olet potentiaalinen yhteistyökumppani kisoille… Mitä vielä odotat? Kisoista voit löytää potentiaalisia työntekijöitä, alan parhaimmat opiskelijat pohtivat liiketoimintaasi uusia ulottuvuuksia ja saat kohdennettua näkyvyyttä.

Kisat kruunasi toisen kisapäivän iltana järjestetty hulppea Itämeri teemainen palkintogaala

JAMKia oli kunnia olla edustamassa ja näyttämässä, millaisia tulevaisuuden osaajia koulustamme on valmistumassa. Resto –tietotaitokilpailuun osallistuminen oli ehdottomasti yksi opiskeluajan ehdoton kohokohta! Kiitos JAMK! <3

Kirjoittajat:

Miia Haapaniemi, Kimmo Hyvönen, Minna-Liisa Ilkka ja Susanna Lehtinen

Sydän-Suomen salaisuus

JAMKin vuoden 2020 opiskelijaedustusjoukkue