Takaisin koulun penkille

”Mikä päivä tänään on?” Tätä tuli monena päivänä kysyttyä. Joskus perjantai tuntui keskiviikolta, joskus torstai lauantailta. Lomalla sitä ollaan, ei tarvitse miettiä mikä päivä nyt on… ainiin, kursseille pitää ilmoittautua, milloinkohan se tapahtui? Mitä kursseja minulla edes on keväällä? Milloin koulu jatkuu?!

Onneksi olin laittanut puhelimen kalenteriin ilmoitukset, jotta en unohtaisi tärkeitä päiviä. Ilmoittautuminen kursseille alkoi maanantaina (hoidettu) ja koulu jatkuu tulevana maanantaina.

Lukujärjestyskin vaikuttaisi mukavalta, maanantaina sekä torstaina voin nukkua pitkään ja perjantaina on vapaapäivä. Erinomaista, paitsi että meillä on muun muassa fysiikan, digitaalitekniikan sekä WWW-palvelinohjelmointi -kurssit, jotka vaikuttavat haastavilta. Esimerkiksi fysiikkaa olen lukenut viimeksi lukiossa, tietenkin olen unohtanut kaiken mitä lukion aikana olen oppinut. Ja mitä vielä, meillä on työelämän ruotsin kurssi! Etenkin ruotsi aiheuttaa minulle kylmiä väreitä.

Opiskelurumban lisäksi alkaa kesätyörumba. Kyllä, heti tammikuussa. Viime vuonna jäin ilman kesätöitä, tyhmänä lähdin kesätyöjahtiin vasta vapun jälkeen. Tänä vuonna pitää ottaa niskasta kiinni ja aloittaa ”hieman” aiemmin. Viime kesänä löysin onneksi JAMKilta omaan alaan sivuavia kursseja, joita alkukesällä kävin.

Tällä hetkellä nautin joululoman viimeisistä lomapäivistä. Joululahjaksi saatu Stephen Kingin ”Hohto” on pahasti kesken sekä huone kaipaa siivoamista. Onneksi ensimmäistä kouluviikkoa keventää torstain haalaribileet.

Jätä kommentti