Kansainvälistyminen alkaa opinnoista

Kevätlukukausi on lähtenyt jo käyntiin ja vastassa uudet haasteet ja projektit. Pitkän ja ansaitun loman jälkeen paluu sorvin ääreen on ollut enemmän ja vähemmän vaikeaa, mutta eiköhän tämä tästä ala pikku hiljaa rullaamaan!

Alkuvuosi tulee olemaan itselleni varmasti hyvinkin kiireistä aikaa, sillä projektiopinnot ovat ampaisseet käyntiin jo saman tien. Liiketalouden koulutusohjelmaan sisältyy paljon käytännön läheisyyttä, mistä projektiopinnot ovat yksi suurimmista mahdollisuuksista saada jalkaa oven väliin ja kurkottaa kohti työelämää. Olenkin erittäin innoissani tämän kevään projektiaiheesta, joka liittyy brändin luomiseen ja joka toteutetaan yhteistyössä helsinkiläisen yrityksen kanssa. Kevään aikana täytyisi lyödä lukkoon päätös myös siitä, mihin haluaisin hakea vaihtoon ensi syksyksi. Haku alkaa onneksi vasta maaliskuussa, joten onhan tässä vielä aikaa mietiskellä ja punnita vaihtoehtoja.  Haaveenani olisi päästä Saksaan kartuttamaan sekä saksan että englannin kieltä. Kielitaidon kartuttamisen olenkin jo aloittanut valitsemalla opintoihini englanninkielisiä opintoja.

Mikäli uskallus tai innostus ei riitä hakemaan englanninkielisiin koulutusohjelmiin, tarjoaa JAMK vapaasti valittavia englanninkielisiä opintojaksoja jokaiselle eri tutkinnolle. (Vastaavasti mikäli et pääse haluamaasi englanninkieliseen koulutusohjelmaan, ei kannata lannistua!) JAMK suosittelee jokaista opiskelijaa suorittamaan opintojaan jonkun opintopistemäärän(jota en tarkalleen muista) verran vieraskielisesti. Muistan itse hätkähtäneeni tätä suositusta ja todenneeni, etten varmasti tule opiskelemaan englanninkielellä yhtään sen enempää kuin on pakko, kielitaitoni kun ei ole sieltä parhaimmasta päästä.

Kuitenkin innostukseni lähteä vaihtoon on suunnannut ajatusmaailmaani hieman avoimemmaksi ja positiivisemmaksi englanninkielisiä opintoja kohtaan. Olenkin yllättänyt itseni valitsemalla omaan mittakaavaani ja kielitaitooni nähden melko paljon vieraskielisiä opintoja: syyslukukaudella suoritin kaksi(Visual marketing ja International marketing – opintojaksot) englanninkielistä opintojaksoa ja keväälle olen valinnut peräti kolme(Digital marketing, Product management ja Customer Insight – opintojaksot) englanninkielistä opintojaksoa. Uskon englanninkielisistä opinnoista olevan hyötyä myös tulevaisuudessa, sillä työtehtävät ja työolosuhteet, varsinkin bisnes-alalla, tulevat olemaan varmasti kansainvälisiä. Lisäksi kansainvälisyys on yhä nouseva trendi, joka näkyy tälläkin hetkellä vahvasti. Nämä ovat ainakin itselleni tärkeimpiä syitä opiskella myös englanninkielellä.

Englanninkieliset opintojaksot ovat vaatineet luonnollisesti paljon enemmän panostusta ja aikaa, ainakin itseltäni, sillä aihealueiden sisäistäminen ei ole käynyt ihan niin nopeasti kuin suomenkielisillä opintojaksoilla. Kuitenkin uskon oppineeni asiat hyvin sekä syventänyt kielitaitoani. Muistan jännittäneeni ensimmäistä englanninkielistä tenttiäni suunnattomasti ja odotusteni mukaisesti jouduin uusintaan. Tietysti se harmitti aluksi, mutta päätin ottaa itseäni niskasta kiinni ja uusinta menikin sitten jo paljon rennommin ja luottavaisemmin mielin. Syksyn tentistä suoriuduinkin jo paljon itsevarmemmin. Tosin syyslukukauden opintojaksoista ei ole vielä tullut numeroita, joten nähtäväksi jää, joutuuko sitä vielä uusintoihin niiden saralta. 😀

Pääpointtini tässä kirjoituksessa on rohkaista harkitsemaan ja valitsemaan englanninkielisiä opintojaksoja osaksi omia opintojaan, sillä vaikka ne saattavat kuulostaa pelottavilta ja haastavilta, ne antavat paljon enemmän kuin ottavat! Kielitaidon kartuttamisen lisäksi englanninkieliset opintojaksot ovat myös oiva tilaisuus tutustua koulumme vaihto-opiskelijoihin, jotka myös saattavat osallistua vapaasti valittaville englanninkielisille opintojaksoille. Syitä osallistua englanninkielisiin toteutuksiin on siis monia! 😉

Jätä kommentti