Makaronia ja tonnikalaa – Ruoka kotona ja kampuksilla

Viikonloppuna tuli syötyä taas itsensä täyteen vanhempien luona. Palaaminen takaisin kämpälle ja opiskelun pariin tarkoittaa purkkitonnikalaa ja halpaa makaronia ja kyytipojaksi lasillinen vettä…

Ei ihan.

Korkeakouluopiskelija on oikeutettu ateriatukeen, jonka avulla opiskelija voi ruokaila opiskelija-aterian hinnalla ravintoloissa, jotka kuuluvat ateriatuen piiriin. Tällöin, esimerkiksi JAMKissa, aterian hinnaksi tulee 2,60€. Itse hyödynnän ateriatuen tarjoamaa halpaa ja hyvää ruokaa joka päivä. Koulussa kun syö kunnolla niin ei kotona tarvitse satsata kamalasti ruokaan. Myös viikonloppuisin osa ruokaloista tarjoavat opiskelija-ateriaa, joita itse useasti hyödynnän.

Koulun ruokaloista löytyy eri lounasvaihtoehtoja; lounas, kasvislounas, salaattilounas sekä leipälounas. Lisäksi (ainakin Dynamolla) on tarjolla ilta-ateria, jos päivällä ei ole kerennyt käydä syömässä kiireen takia.

Mitä syön kotona koulun jälkeen? En ole kokki-ihmisiä, joten olen tehnyt yksinkertaisia ja nopeita ruokia. Ensimmäisenä vuotena vakioruokana oli makaronia ja jauhelihakastike. nopeaa ja yksinkertaista. Joskus repäisin ja tein täytettyä uunipatonkia. Joskus taas olin laiska ja hain kotimatkalla kaupasta nuudelia tai pakastepizzaa. Myöhemmin uskallauduin tekemään muitakin ruokia kuten makaronilaatikkoa tai lasagnea.

Kertaakaan en ole syönyt pelkkää makaronia ja tonnikalaa, sillä opintotuki on riittänyt hyvin.

Jätä kommentti