Jotain aivan muutakin

Kaiken uusien asioiden opettelun ja muun koulusälän keskellä pitäisi tehdä jotain muutakin, ettei sisäinen koulumoottori saa oikosulkua ja motivaatio katoa tielle tuntemattomille. Jotain mistä saa voimia, jotain mikä innostaa ja vie ajatukset pois deadlineistä ja tulevista tenteistä. Harrastuksiksi ihmiset niitä kutsuvat ja jokaisella on ainakin muutama sellainen.

Itselläni tämä pakokeino on musiikki, joka tuntuu olevan erittäin yleinen harrastus. Niin musiikin kuuntelu, kuin sen säveltäminenkin on juurtunut elämään isolla tavalla. Eikö esseen kirjoitus etene? Kuuntele motivoivaa musiikkia niin saattaa olla että inspis hyökkää ja sanoja ilmestyy koneen ruudulle. Kun saan sävellettyä edes jonkunlaisen pätkän joka kuulostaa hyvältä, tuntuu että muukin luova tuottaminen onnistuu erittäin paljon helpommin.

Lenkillä käyminen tuo aivoille sitä tarvittavaa happea ja onhan tuollaisessa melkein-kevät kelissä kiva tallustellakkin. Monesti harrastukset luetaankin yksinkertaisesti fyysisiksi asioiksi, esimerkiksi liikunnaksi ja sen alalajeihin, mutta voihan sitä harrastaa vaikka kumiankkojen keräilyäkin ja isoäidinneliöiden virkkaamista.

Ei elämän 100% opiskelua tarvitse olla, tosin kohtuu kaikessa pitää olla. Kevät on aina muutoksen aikaa, joten löydä itsellesi joku uusi harrastus opiskelua piristämään!

IMG_0201

Nyt palaan takaisin pöydän ääreen tekemään hamahelmistä retropelien hahmoja..

Jätä kommentti