Muoti- ja vähittäiskaupan osaajaksi

Minulla on ollut jo kauemmin visio siitä, mitä haluan tulevaisuudessa työkseni tehdä ja olen iloinen siitä, että opiskelujeni aikana visio on vain kirkastunut entisestään.

Kiinnostukseni  muotiin alkoi yläasteella ja päädyinkin hakemaan ammattikouluun vaatetuslinjalle. Jo ammattikoulun aikana aloin miettiä, miten jatkokouluttautuisin valmistautumisen jälkeen. Jo silloin oli selvää, että haluan jatkaa vaatebisneksen parissa, joten etsin ja vertailin vaihtoehtoja. Jyväskylän ammattikorkeakouluun hakemisesta päätin jo ammattikoulun toisena vuotena, jolloin katselin vestonomin koulutusohjelmaa. Harmikseni kyseistä koulutusohjelmaa ei enää hakuvuotenani järjestetty. Löysin kuitenkin mielenkiintoisen vaihtoehdon liiketalouden suuntautumisvaihtoehdoista; muoti- ja vähittäiskaupan osaaja/muotikärki. Ja täällä sitä nyt ollaan!

IMG_20141110_213934
Tuotevalokuvausta!
IMG_20141111_182158
Photoshoppausta, tarkkaa hommaa!

Aikaisempi koulutukseni antoi hyvät valmiudet muotikärkiopinnoille, sillä joillakin opintojaksoilla tarvitaan vaatetusalan ammattitermistöä. Opintoihini on kuulunut muun muassa tuotevalokuvausta, valikoimasuunnittelua, tuotetuntemusta sekä visuaalista markkinointia. Lisäksi muotikärkeen kuuluu vahvasti projektit, jotka toteutetaan muotialan yrityksiin. Viime syksynä toteutimme projektina asiakastyytyväisyyskyselyn erään liikkeen kanta-asiakkaille ja tänä keväänä meneillään olevan projektin aiheena on erään vaatemerkin uudelleen brändäys. Opiskelu on ollut monipuolista ja käytännönläheistä, mikä sopii minulle todella hyvin, sillä en ole ikinä ollut kovin hyvä pänttäämään kirjoja.

IMG_20141204_223634
Lisää photoshoppausta :p

Toinen vuosi liiketalouden opintoja alkaa pian olla takana, enkä ole päivääkään katunut valintaani. Tuntuu todella hullulta, että pian edessä on enää opinnäytetyö ja harjoittelu. Ja sitten päästäänkin jo työelämään! 🙂

Jätä kommentti