Vapun odottelua

Kevään kohokohtaa, vappua, juhlitaan tämän viikon torstaina. Opiskelijalle se tarkoittaa haalariin hyppäämistä, serpentiiniin sotkeutumista sekä joillekin valkolakin päähän panoa.

Sanotaan, että Jyväskylä on opiskelijakaupunki, ja sen kyllä huomaa etenkin vapun aikana. Keskusta ja etenkin Harjun rinne sekä Kirkkopuisto täyttyvät haalarikansasta.

Mutta ennen tätä kaikkea pitää selviytyä palauttamattomista koulutöistä, vappuun valmistautumisesta ja mahdollisen muuttamisen päättämisestä. Eilinen päivä (sekä viime yö) oli pyhitetty ainoastaan www-visualisoinnin harjoitustyön tekemiseen. Harjoitustyössä oli tarkoitus luoda kuvitellulle paikannuspalvelulle 500m logo, käyttöliittymäkuvat (minimissään 14kpl), palvelun etusivun toteutus HTML-muodossa sekä tietenkin loppuraportti. Vasta neljältä aamuyöstä sain työn kasaan, pakattua ja lähetettyä palautuslaatikkoon. Taas yksi koulutyö takana! Vielä täytyy palauttaa kaksi raporttia sekä ruotsin audiotehtävä, sen jälkeen.. *JVG Ft. Raappana – Kran Turismo kertosäe*.

Ja huh, vielä pitäisi vappuun valmistautua. Huomenna, vapun aattona, järjestetään jo perinteiseksi muodostunut Amazing Race Jyväskylä, johon osallistun jo toista kertaa. Yhdeksättä kertaa järjestettävä vappumielisen kaupunkisuunnistuskilpailun ideana on suunnistaa eri vihjeiden perusteella rasteilta toisiin aikaa vastaan. Matkan kulkemiseen ei saa käyttää muuta apuvälinettä kuin omia jalkoja tai Jyväskylän joukkoliikennettä Polkupyörät, autot, taksit, ufot sun muut mahdolliset kulkuneuvot ovat kiellettyjä.

Luulisi, ettei vappuun tarvitsisi valmistautua, kunhan pistää haalarit päälle, kamppeet reppuun ja eikun vappua juhlimaan. Toisin on silloin, kun Amazing Raceen osallistuu. Ryhmällämme NAMI:lla (tulee osallistujen etunimien ensimmäisistä kirjaimista) uupuu vielä yhteinen pukeutumistyyli, jota tänään pitäisi suunnitella ja toteuttaa. Tällä hetkellä ideana on pukea kuvan mukaiset huivit tavalla tai toisella sekä loihtia vanhoista kauluspaidoista jotain erikoista (mutta mitä?!).

Karkintäyteinen huivi puettuna tavalla tai toisella
Kullakin oma tyylinsä

Mitä muita tapahtumia Jyväskylässä on vapun aikana? Keskustassa Kävelykadulla järjestetään vappumarkkinat, Minna Cantin patsas lakitetaan Kirkkopuistossa, vappupäivän piknik Harjulla, amerikanautojen vappucruising Ahjokadulta Jokelantielle Palokkaan sekä musikaaleja. Jokaiselle löytyy takuuvarmasti jotakin!

Hauskaa vappua!

Jätä kommentti