Liiketalouden haalarit JKL

Haalarit – opiskelijan uniformu

Heii,

aattelin kertoa tänään haalareista. Missä niitä käytetään ja miksi, kuka käyttää, minkäväriset ne on etc.

Eli meillä JAMKissa, jokaisella opiskelijalla on mahdollisuus tilata haalarit kun opiskelut alkavat. Tilaaminen tapahtuu oman ainejärjestön kautta eli olitko sitte liiketalouden-, matkailun-, sote- tai tekniikanopiskelija, niin saat haalaritilauksen sitä kautta.

Haalarinväri vaihtelee opiskelualan perusteella. Esimerkiksi liiketaloudella on vihreät haalarit ja thats it. Siihen ei voi oikein vaikuttaa poikkeuksia lukuunottamatta. Vaihtelee myös kaupungin mukaan, Seinäjoella on esim. punaiset haalarit liiketaloudella 🙂

Haalareita käytetään melkein kaikissa opiskelijatapahtumissa. Yleensä niitä käytetään kun mennään opiskelijapippaloihin keskustaan, mutta esim. tursajaiset ja vappu on sellainen iso opiskelijatapahtuma, että haalareita voidaan käyttää kokopäivän ellei se pilaa ns. teemapukeutumista. Jos ei tiedä mitä laittaa päälle niin haalarit jalkaan vaan. Yleensä tutoreilla on haalarit päällä pääsykokeiden tai orientaatioviikon aikaan, että tunnistetaan heidät kaikista muista opiskelijoista.

Alla on kuva omista haalareista näin 1,5v. opiskelun jälkeen! 53 merkkiä ja kahdesta oon maksanu erikseen, sillein, että en oo ollut tapahtumassa itse osallistumassa 😉

 

Liiketalouden haalarit JKL
Liiketalouden haalarit jyväskylässä.

 

Haalarimerkkejä saa melkein mistä vaan, kun vaan osallistuu. Laskin, että yli puolet noistakin merkeistä tulee alkoholittomista tapahmista / ostettuja on todella monilla. Yleensä siis merkit tulevat pippaloista, mutta on niitä holittomiakin siis :)) Esim. orientaatioviikostakin sai tai Soneran, PAMin yms. jutuista.

Terveisin Jarna!

Jätä kommentti