Kesä töissä vai ei?

Kesätyöt. Sana, jota varmaan jokainen opiskelija on pyöritellyt kielellään viimeiset pari kuukautta.

Niin kurjaa kuin se onkin, on opiskelijan yleensä oltava kesä työn touhussa. Jos niitä töitä sattuu saamaan.

Ensi kesä tulee olemaan minulle itselleni ihan uusi kokemus. Olen ollut myrskyisistä teinivuosista asti joka kesä töissä, viimeisimmässä työpaikassa kolme kesää, yhden talven ja monta muuta lomaa siinä välissä. Kullanarvoista työkokemusta. Nyt, kun olen hakenut ensimmäistä oman alan kesätyöpaikkaa, on ihan älyttömän jännää! Paikkakunta, työkaverit, -tehtävät ja oikeastaan kaikki tulee muuttumaan. Ja oikeastaan se on aika siistillä tavalla kutkuttavaa!

Tietysti kolikolla on toinenkin puoli… Saattaahan käydä niin, ettei niitä töitä raivoisasta hakemisesta ja yömyöhään hakemuksen kirjoittamisesta huolimatta vaan löydy. Mitäs sitten? Täytyy myöntää, että olen vähän optimistisesti ajatellut, että kyllähän mää kesällä pärjään, kun on töitä ja saa palkkaa. Siitä sitten voi säästää ja maksaa vuokran… Olisipa niin helppoa!

Onneksi pieni helpotus kesätyöttömille opiskelijoille on suotu kesäopintojen merkeissä. Kesäkuukausilta voi saada opintotukea, kun suorittaa (toistaiseksi) vähintään 5 opintopistettä kuukaudessa. Sekään ei ole välttämättä huono vaihtoehto, jos sopivia opintoja sattuu löytymään.

Kuitenkin, kyllä voin tunnustaa omasta ja varmaan aika monen muunkin puolesta, ettei kesäopinnot ole se, mitä kaikista mieluiten haluaisin kesäkuukausina tehdä. Töissä on mahdollista saada sitä paljon huudeltua työkokemusta, joka saattaa vaikka auttaa valmistumisen jälkeen työllistymisessä. Työstä maksettavaa palkkaa unohtamatta. Ja kyllä tässä alkaisi olla jo kova halu päästä tekemään paperilla opeteltuja asioita käytännössä.

No, kävipä miten kävi, kesä tulee ja kyllä silloin aikansa saa jotenkin kulumaan. Olipa se sitten töissä tai opiskellen. Kummassakin tapauksessa ehtii varmasti tehdä myös niitä kesään kuuluvia juttuja, eli käydä uimassa, syödä irtojäätelöä kioskilla, valvoa koko yön ulkona ja vaikka mitä muuta hauskaa.

 

Kesää odotellen ja kesätyöhakua pelonsekaisesti seuraillen,

Katri

Jätä kommentti