Monimuotoista työharjoittelua Tansaniassa.

Terkut Tansanian auringon alta! Sain mahdollisuuden alkaa kirjoittamaan opiskeluista monimuotoisena opiskelijana. Itselleni tämä oli paras vaihtoehto, koska en halunnut jäädä työelämästä pois. Opintojen ja työn yhdistäminen on ajoittain vaikeaa ja olenkin joutunut tekemään joitakin muutoksia työn suhteen jaksaakseni…

Mutta niin kuin otsikko kertoo, tällä hetkellä en ole työssä vaan Tansaniassa suorittamassa toiseksi viimeistä työharjoitteluani 3 kuukautta. Ensimmäiset 2 viikkoa on ollut paljolti totuttelemista kaikkeen, pelkästään lämpö ja aurinko on vienyt paljon voimia. Työharjoitteluani suoritan vammaisten lasten parissa. Lasten kanssa ei ole yhteistä kieltä, mutta olemme oppineet kommunikoimaan keskenämme 🙂

Päivä päivältä alkaa elämä olla helpompaa täällä ja kouluhommat jo kolkuttelee takaraivossa. Tarkoitukseni täällä on opiskella mahdollisuuksien mukaan yhtä paljon kuin Suomessa. Opiskelua hieman hidastaa se että sähkökatkoksia on paljon ja kaikkia tiedostoja ei saa auki netin riittämättömyydestä johtuen, muutoin opintojen suorittaminen täällä ei pitäisi olla mahdotonta. Monimuotoisena opiskelijana opiskelu on pitkälti yksin tietikoneella. Optima on tullut tutuksi opintojen parissa ja erilaiset viestintävälineet joilla pitää yhteyttä muihin opiskelutovereihin (koulupäiviä kun on vain keskimäärin 2 pv./kk.). Katsotaan miten kulkijan käy, 16 päivää takana ja 65 edessä (viimeisen viikon Tansaniasta pyhitän lomailulle Sansibarilla).

Jätä kommentti