Ulkomaan harjoittelusta takaisin Suomessa

Niin vierähti 3 kuukautta Tansanian lämmössä ja paluu Suomeen sattui sopivasti seuraavan jakson alkuun. Tämä on näin jälkikäteen jo kaduttanut, koska pelkkä palautuminen lämpimästä ja aurinkoisesta säästä Suomeen vaatii veronsa. Saati että optimaan aukeaa kursseja tiheään tahtiin ja deadlinet jyskyttää jo ohimolla. Reissuun lähtiessä varoiteltiin paljon kulttuurishokista, mutta kukaan ei muistanut mainita kulttuurishokkia myös toisinpäin…Paluu Suomeen on ollut yllättävän rankkaa ja valon puuttuminen päivissä tuntuu vahvasti. Elämän hiljaisuus myös ahdistaa hieman muutaman kuukauden jälkeen..

Ennen reissuun lähtöä epäilin kuinka selviäisin syksyn suunnitelluista opinnoista, varsinkin kun internet yhteydet olivat mitä olivat Tansaniassa…kuitenkin yllättävän hyvin pysyin rytmissä ja tästä suuri kiitos myös JAMK:n opettajille joustosta ja ymmärryksestä.

Vielä menee aikaa että pystyy sulattelemaan kaikkea sitä mitä näki ja koki. Nyt pyrin vain hengittelemään ja asettumaan arkeen rauhassa ilman hätiköintiä.