Lentopalloa opiskelijoiden Em-kisoissa Puolassa!

Opiskelijaelämän hienoimpia kokemuksia ovat itselleni olleet ehdottomasti yhteisölliset tapahtumat ja uusien ihmisten tapaaminen. JAMKO, ainejärjestöt ja korkeakoululiikunta järjestävät monia hyviä tapahtumia paikallisesti, mutta myös paljon enemmän on tarjolla. Opiskelijoiden suomenmestari ansaitsaa aina edustusoikeuden lajin Em-kilpailuihin. Jyväskylässä menestystä on niitetty vuosien ajan joukkuelajeista ainakin jalkapallossa ja lentopallossa. Jälkimmäisen Em-kilpailut ovat parasta aikaa käynnissä Puolassa, Rzeszowissa. Useiden lajien kisoissa on kuitenkin tilaa myös muille ilmoittautuville joukkueille. Näitä paikkoja eivät juuri koskaan täytä suomalaiset joukkueet.

Harmikseni joudun toteamaan, että meidän joukkueen menestyshaaveet romuttuivat jo alkulohkovaiheessa. Ensimmäisessä ottelussa Puolalaista Poznanin joukkuetta vastaan meillä oli omat saumamme. Kova rutistus ei kuitenkaan riittänyt viemään ottelua tie breakiin, ja tappio huomattavasti fyysisemmälle ja kookkaammalle Puolalle jouduttiin tunnustamaan 3-1. Joukkueen hyökkäyspelistä suurta vastuuta kantoi Atte Kyrölä.

Toisessa ottelussa vastaan asettui Toulouse Ranskasta. Joukkue tiedettiin kovaksi, sillä edellisen kesän kultamitalit vei mukanaan toinen patonkimaan joukkue. Tiedettiin myös, että Toulousen jokkueessa tulisi pelaamaan ainakin kaksi lentopalloa ammatikseen Ranskan Pro A -liigassa pelaavaa heppua. Opiskelijastatus oli silti miehillä kunnossa. Ensimmäisessä erässä pysyimme kovien Ranskalaisten kyydissä hienosti ja olimme jopa johtoasemissa useaan otteeseen. Kirvelevä 25-23 tappio kuitenkin vei joukkueen peli-ilon mennessään ja Ranska marssi 3-0 voittoon. Joukkueen parhaimmistoa ottelussa oli libero Arttu Perello, joka otti monta kovanluokan puolustusta takakentän johtajana.

Näin ollen joukkueen on tyytyminen tällä kertaa sijoihin 9-12. Niistä taistellaan loppuviikosta. Vaikka pelillinen menestys ei tällä kertaa yllä joidenkin edeltävien kisojen tasolle, täytyy tapahtumaa, turnausta ja tunnelmaa kehua. Mikäli sinulla, arvoisa bloginlukija, on ikinä mahdollisuus lähteä opiskelijaurheilun tai myöhemmin vaikka ammattiliittourheilun kautta kansainväliseen turnaukseen, niin älä koskaan sano ei. Vaivaa reissun eteen täytyy nähdä, mutta kokemuksena näitä kisamatkoja ei voita mikään. Allekirjoittaneeseen voi ottaa (vamistumisesta huolimatta) milloin tahansa yhteyttä, jos tahtoo kuulla lisää kansainvälisen opiskelijaurheilun toiminnasta.

Joukkue kiittää tukijoitaan, jatkaa edustustehtäviä  ja taistelua jokaisen ottelun voitosta!

// Matti Pöntinen, joukkueen kapteeni

matti.pontinen14@gmail.com

Kuvassa vasemmalta takaa: Jani Liski, Arttu Perello, Veikka Manninen, Teemu Vanhamäki, Matti Pöntinen ja Jaakko Aninko. Edessä: Sami Lindgren, Tuomas Sillanpää, Philip Heckmann, Tommi Liimatainen, Atte Kyrölä ja Niko Kajakulma.