Koti ja koulu

Terveisiä täältä oman kodin sohvan pohjalta! Nyt kun on hakuaika päällä englanninkielisiin AMK-tutkintoihin ja suomenkielinenkin haku aivan nurkan takana, niin aionkin kirjoitella vähän mun asumisesta opiskelujeni aikana.

Kun aloitin mediatekniikan opiskelun täällä Jyväskylässä syksyllä 2013, asuin jo valmiiksi täällä ”huudeilla”. Tai no noin 7 km päässä keskustasta, Palokassa. Silloin asuntomme poikaystäväni kanssa oli vuokrattu yksityiseltä, jolloin asumiskustannukset oli melko suuret ja matkoihin meni rahaa. Vaikka kuinka rakastinkin (ja rakastan edelleen) kotipaikkaani Palokkaa ja silloista asuntoamme, oli rahallisista syistä parempi hakea asuntoa KOAS:ltä eli Keski-Suomen opiskelija-asuntosäätiöltä.

Olimme jo kerenneet unohtaa jättämämme hakemuksen KOAS:lle, kun meille sieltä soiteltiin vapautuneesta kaksiosta Ainolassa. Otimme kämpän ja täällä sitä nyt asutaan! Tälläisiä perheasuntoja on helpompi saada kuin yksiöitä, koska yksin muuttavat laitetaan usein ensin asumaan soluun. Suurimmat plussat täällä asumisessa on hinta ja etäisyys koulusta, joka on noin Kuokkalan sillan verran, koska opiskelen Dynamon kampuksella Lutakossa. Miinuksena vanhaan asuntoon verrattuna on kämpän koko, se ettei ole tiskikonetta sekä se ettei seiniä saa maalata tai tapetoida.

Mutta kämpistä sitten koulujuttuihin! Nyt kun on kurssit pyörähtäneet käyntiin tältä keväältä, olen innoissani varsinkin yhdestä meidän kurssista, joka on WWW-visualisointi. Odotan innolla mitä päästään siellä duunaamaan, koska tälläistä kurssia olen tässä jo puolitoista vuotta odotellut.

PSX_20150120_201915

Kevään ekat Poikkitieteelliset haalaribileetkin tuossa viime viikolla oli, jotta saatiin rankan opiskelun aloittamisen vastapainoksi sitäkin rankempaa juhlimista!

 

Kokoontuminen luokkalaisella enne Poikkareihin siirtymistä.
Kokoontuminen luokkalaisella enne Poikkareihin siirtymistä.

~Niina!

Jätä kommentti