Mitä mediatekniikan opiskelija tarvii?

Kouluun hakeminen on monella ny ajankohtanen asia. Veikkaan, että päädyit tälle sivulle koska kiinnostusta mediatekniikan koodeja kohtaan löytyy. Ajattelin tänään avata sitä, millasta meillä on.
Mitäs tämä meidän mediatekniikan opiskelijalikka tarvii?

Mitä opiskelija tarvii?

1. Haalarimerkkien keräysintoa
2. Kalenterin (oon tylsä, en käytä puhelimen kalenteria)
3. Avaimet, joista aika tärkeä on koulun sähköavain
4. Opiskelijakortti, pankkikortti
5. Opiskelijaterveydenhuoltoa
6. Puhelin, of course!
7. Ruokaa, itse taisin vasta käydä grillillä.
8. Kaikkea, mikä on halpaa, joten kupongit otetaan talteen ku niitä tulee vastaan
9. Kofeiinia, tällä kertaa kahvin muodossa (pitää jaksaa ainaski sinne valomerkkiin asti, onhan ny loma ja maanantai ;D ps. nähään tanssilattialla!)
10. Kuulokkeet
11. Ruutupaperia. Edes mediatekniikan opiskelija ei pärjää pelkällä läppärillä
12. Ja se tietokone, itselläni on siis läppäri ja tabletti. Tuossa näytöllä näkyy käytetyimmät ohjelmat, pahoittelut siitä että kuvan laatu näytön kohdalla on huono :/ Kysy ihmeessä, jos haluat tietää mihin näitä käytetään
13. Toinen näyttö on kyllä aika must.
14. Tyttöjenjuttuja


Mitäs meillä sitten tehään koulussa? Perusaineita on tietty; viestintää, matikkaa, fyssaa ja kieliä. Sitten löytyy olio-ohjelmointia, palvelinohjelmointia, www-suunnittelua ja esim. tietokantojen perusteita. Tarkemmin kaikki kurssit löyät http://soopas.jamk.fi/pls/ooo/jaksotukset_asiosta.main ja tuosta valihtet ensin IDM, mediatekniikan koulutusohjelma, ja seuraavasta alasvetovalikosta aloitusryhmän. Ite oon idm13S1 -luokalla, eli 13 kertoo että aloitin 2013. Ekan vuojen opintoja näkee kun avaat tuon idm14 -luokan ja no, tajusit kyl! 😀
Sitten kolmannelle vuojelle pitää meijän just tähän aikaan valita suuntaavia opintoja, niistä meille kerrottiin viimeviikolla. Tietysti paparazzasin tilanteessa:

vaihtoehtoiset_aineet_idm

Ja tuon kuvaan kirjotetun linkin takaa (www.kuuppa.fi)  löytyy meijän luokan poikien tekemä huikee peli, käys pelailemas! Mutta takas tähän opintotarjontaan josta tuolla kerrottiin. Tarjolla olis seuraavanlaisia:

– Mobile Programming
– 3D -mallintaminen ja Graafinen tekniikka
– Embedded Systems, copy-pastasin siittä lisätietoa: “Tavoite: Opiskelija osaa suunnitella, ohjelmoida ja toteuttaa monipuolisen sulautetun laitteen. Opiskelija ymmärtää antureilta luettavan tiedon suodatuksen periaatteet ja osaa esittää anturitiedon erilaisissa medioissa. Opiskelija hallitsee laitesuunnittelun perusteet.” Siihen sitte kuuluu vielä toinen opintojakso; Terveysteknologian sovellusprojekti.
– Game Programming
– Databases
– Modern Marketing ja International Skills

En avannu teille rakkaille lukijoille muista kursseista lisätietoa, ku tosta yhestä, kun noi nimethän kuitenki kertoo jo suuntaa-antavasti, mistä on kyse. Mutta jos haluat tietää lisää, niin tuolla alhaallapa on kommenttiboxi! 🙂 Näistä pitäsi sitten valita mihkä kurssille haluun mennä ja tavallaan suuntautuu. Enkä oikeen osaa päättää mitä valkkaan :/ En ees oikee keskittyny kaikkeen ku noita esiteltiin, ku roska meni silmään ja elämä oli sen takia kamalaa pienen hetken eikä voinu keskittyä :’(

Pikkulinnut on laulellu että vähän muuttuu tää opintotarjonta teille jotka nyt haette. Veikkaan että tänne päivitellään tietoa lisää, kun hakuaika alkaa. I alla fall, te seuraavat ootte niitä onnekkaita, jotka voitte oikeesti päättää mille alalle haluutte suuntautua. Meillähän pitää tällähetkellä osata vähän kaikkea, ja jos joku kiinnostaa niin kotona voi värkkäillä ja harrastella enemmän.
Toki nyt nuo suuntaavat opinnot, joista mainitsin aiemmin, auttaa mun ja luokkakavereiden asioita ja tavallaan voi siten suuntautua. Mutta kyllä teillä vaan tulee olemaan asiat paremmin!

Voin sanoo ihan suoraan, että meillä on koulussa rankkaa. Uutta asiaa tulee jatkuvalla sykkeellä. Se, mitä kerrotaan tunneilla, pitää opetella heti, koska asioita ei kertailla seuraavalla tunnilla, vaan siirrytään aiheessa eteenpäin. Läksyjä tulee aina, ja niiden tekemiseen saa kulumaan aikaa tuntitolkulla per aine, ja koska kursseissa on pitkälti kyse opitun tiedon soveltamisesta, niin aikaa tosiaan menee. Kursseihin kuuluu yleensä myös projektityöt, ja niihin käytettävät tunnit täyttyy pääsääntösesti vapaa-ajalla, ja tuntimäärät huitelee siellä vähintään viidenkymmenen tunnin hujakoilla projektia kohti. Että mikä himputin vapaa-aika? Itellä on ollu paljo vaikeuksia, ja onhan se aika tylsää, että omana tavotteena kurssien suhteen on se, että läpi pääsee. Entisenä kiitettävän oppilaana on joutunu ajattelemaan uuestaan tiettyjä asioita, jotta pää kestää tätä menoa. Ite ajattelen koulua tällä hetkellä harrastuksena: keskityn niihin asioihin, mitkä elämässä kiinnostaa. Koulumenestys tulee vasta toisena prioriteettina, enkä ota takaiskuja ja huonoja arvosanoja niin vakavasti. Turha saaja silmäryppyjä ja burn-outtia, ku on elämä aikaa opetella, ja työelämässä sitä sitte vasta oikeesti pääsee asioihin kiinni ja oikeasti oppimaan. Tottahan nuo hylätyt arvosanat tympäsee ja saa hakata päätä seinään ja masistella, kun asiat ei vaan mulla pysy päässä. Oon kuitenki ihan tunnollinen tyyppi ja haluaisin loistaa kaikessa mihin alan. Mutta jos mää pärjään täällä, niin kyllä sääki pärjäät. Eläkä ala ajatella, että vaikka mediatekniikka kiinnostaa, niin et kuitenkaan hakis, koska…. Haet ny vaan ja näytät ittelles ja epäilijöille. Nii!

Mitä vielä sun kannattais tietää…?
– Kämpät on täällä mun mielestä kalliita, joten kesällä kannattaa painaa pitkää päivää töissä nii on varaa sitte asustella ja käydä välillä vaiks tanssahtelemassa.
– Joskus sitä vaa pitää pyytää vanhemmilta sponssia, that’s life. Voithan sitte maksella takas ku oot töissä, tai vaikka siivoilla kotonakotona, tai jotain.
– Jyväskylä on kiva kaupunki, ja täällä tutustuu ihmisiin vähän ku ittestään.
– Kuukauen päästä alkaa yhteishaku, toivottavasti haet tänne! 🙂

Loppuun vielä muutama viimeaikoina räpsitty otos.

Valmiit sushit!
Kavereitten kaa on kiva kokkailla yhdes, ja rahaaki säästyy ku ei mennä ulos syömään. Viitisen euroa makso neitosta kohden tämä illallinen.
Toisinaan tulee nukuttua turhan myöhään, sillon nappaan "aamupalat" kouluu mukaan. Viilit söin, ja sen jälkeen viilikupista tuli kahvikuppi. Kahvit kärräsin koululle taskumatissa. Insinöörimäistä ongelmanratkasukykyä :D
Toisinaan tulee nukuttua turhan myöhään, sillon nappaan ”aamupalat” kouluu mukaan. Viilit söin, ja sen jälkeen viilikupista tuli kahvikuppi. Kahvit kärräsin koululle taskumatissa. Insinöörimäistä ongelmanratkasukykyä 😀
3MIOT oli viimeviikolla, ehin nähä ihanat Teflonit vilaukselta :)
3MIOT oli viimeviikolla, ehin nähä ihanat Teflonit vilaukselta 🙂
SnowDay on korkeekouluopiskelijoiden talvirieha, siel sai mm. lumikenkäillä, pelailla lumifutista- ja sählyä, eneesmuistamitäkaikkeemuuta, ja pilkkiä! Sain jopa pari ahventaki, mutta ei tietenkää tullu kuvattua niitä. Mutta ekaa kertaa pilkillä :D
SnowDay on korkeekouluopiskelijoiden talvirieha, siel sai mm. lumikenkäillä, pelailla lumifutista- ja sählyä, eneesmuistamitäkaikkeemuuta, ja pilkkiä! Sain jopa pari ahventaki, mutta ei tietenkää tullu kuvattua niitä. Mutta ekaa kertaa pilkillä 😀

varahtelija

Fysiikan labroissa tutkittiin Sprktrometriä ja jotai värähtelijää. Enäänpä pitää tehtailla raportit aiheista. Jee
Fysiikan labroissa tutkittiin Sprktrometriä ja jotai värähtelijää. Enäänpä pitää tehtailla raportit aiheista. Jee

Terkuin, Virveli

2 kommenttia

Jätä kommentti