Kansainvälisyyttä parhaimmillaan

Tähänastisen opiskelu-urani aikana olen ehtinyt oppimaan monipuolisten kurssien lisäksi paljon uutta etenkin opiskelusta kansainvälisessä ryhmässä. Ennen opiskelujen alkamista olin ehtinyt jo kiertämään jonkin verran ympäri maailmaa, joten opiskelu kansainvälisessä ryhmässä tuntui melko luonnolliselta.

Unohda ennakkoluulot ja hyödynnä kulttuurien väliset erot

International Business-ohjelmasta löytyy opiskelijoita lukuisista eri maista ja on selvää että huippuhetkien mukaan on mahtunut myös vastoinkäymisiä. Eri kulttuurien väliset erot ovat varmaankin isoin syy väärinymmärryksiin. Ongelmia välttääksemme meillä oli ensimmäisenä vuonna pakollisia kursseja, joiden avulla ymmärsimme kulttuurien välisiä eroja paremmin ja opimme miten niitä voidaan hyödyntää jatkossa muun muassa työelämässä. Itse olen opiskelujen myötä oppinut arvostamaan eri maiden kulttuureja entisestään ja samalla siinä oppii aina myös jotain uutta itsestään. Pitkälle pääsee jo pelkästään unohtamalla omat ennakkoluulot ja sillä tavoin pystyy tutustumaan ihmisiin aivan eri tavalla.

Kaikki englanniksi

Varmasti isoin muutos itselleni etenkin alussa oli opiskelu pelkästään englannin kielellä, sillä sen lisäksi että opetus on meillä kokonaan englanniksi myös kaikki materiaalit, tentit ja esitykset pidetään totta kai englanniksi. Nopeastihan siihenkin tottui ja nykyään välillä tuntuu, että pystyn englanniksi ilmaisemaan itseäni jopa paremmin kuin suomeksi, mikä sinänsä ei ole huono juttu ollenkaan.

Välillä tuntuu kuin opiskelisi ulkomailla

Ennen kuin aloitin opiskelut JAMKissa olin miettinyt muuttavani opiskelemaan ulkomaille, mutta lukuun ottamatta hämärää Suomen syksyä, välillä tuntuu kuin opiskelisin ulkomailla. Monesti koko koulupäivän ajan tulee puhuttua enimmäkseen englantia ja usein vapaa ajalla tulee nähtyä opiskelukavereita joidenka kanssa puhutaan totta kai englanniksi. Hauskaa on myös huomata, kun kansainväliset opiskelukaverit alkavat ymmärtämään suomea ja osaavat heittää hauskoja kommentteja keskustelujen väliin. Myöskin moni meistä suomalaisista opiskelee muita kieliä, joten parhaimmillaan keskusteluun saadaan sekoitettua englannin lisäksi vaikkapa espanjaa, suomea ja venäjää.

En ole hetkeäkään katunut valintaani ja opiskelu kansainvälisessä ryhmässä on ollut todella opettavainen ja hauska kokemus. Olen saanut tutustua mahtaviin ihmisiin ympäri maailmaa. Seuraava jännittävä kokemus jokaisella meidän ryhmäläisellä on ensi syksynä vaihto ulkomaille, jolloin me suomalaisetkin siirrymme mukavuusalueeltamme tuntemattomalle maaperälle. Innolla sitä siis odottaen 😉

Iina Santamäki, toisen vuoden International Business -opiskelija

Kiinnostuitko opiskelusta englanniksi? Hakuaika International Business -ohjelmaan 8.-27.1.2016. Lue lisää.

 

Jätä kommentti