Uusi bloggaaja! Leireilyä ja aikatauluja

Heippa kaikille!
Olen uusi bloggaaja täällä ja nimeni on Emma. Opiskelen kolmatta vuotta fysioterapiaa ja pelaan naisten superpesistä Kirittärissä. Opiskelun ohella käyn myös ohjaamassa vesijumppaa viikottain ja valmennan seuramme D-junioreita. Tässä hyvinkin hektisessä elämässäni yritän purkaa osia siitä tänne muiden luettavaksi.

Lähdetäänpä liikkeelle siitä, miksi haluan kirjoittaa urheilun ja opiskelun yhdistämisestä. Ehkä siksi, koska luulen että moni muukin painii opiskelun ja muun elämän aikataulujen tasapainottamisen kanssa. Tässä kuitenkin muutama juttu, mikä olisi hyvä tietää, kun kutsun elämääni hektiseksi.

Noh, ihan ensiksi voin kertoa, että treenaan tavoitteellisesti 7-9 kertaa viikossa. Jos ottaa huomioon treeniin sisältyvän alku- ja loppuverryttelyn, tulee yleensä treenin kestoksi yhteensä 2-2,5 h. Tällä hetkellä mun koulupäivät loppuu neljältä tai viideltä, joten sillä aikaa kun osa kerkee iltasin tekemään koulutehtäviä, niin ite oon lähes joka ilta treeneissä. Perjantaina meillä ei oo kontaktia koulussa, niin sillon on mukava kun kerkee tekemään rästiin jääneitä tehtäviä. Koulun puolesta meillä on menossa tällä hetkellä neuron opintojakso, eli teoriaa tulee tosi paljon, mutta sen vastapainoksi on ollu mukavaa, kun ollaan esim. leikitty legoilla, kanneltu vauvanukkeja ja pelattu pelejä. Ja kyllä, nää kaikki liittyy fysioterapiaan.

En todellakaan selviäis ilman kalenteria. Se on maailman paras keksintö! En osaa käyttää kännykän kalenteria vaan oon tottunu tommoseen perinteisempään malliin, mihin saa käsin kirjottaa kaikki menot. Se on myös erittäin kätevä tapa aikatauluttaa omia tekemisiään. Mulla esimerkiksi lukee (yleensä siinä kohtaa mihin jää tyhjää) millon teen opinnäytetyötä, minä päivänä luen tenttiin ja minä päivänä teen portfoliota. Suosittelen, säästyy viime hetken paniikilta.

PicsArt_1455560798244[1]

Sitten päästäänkin itse asiaan. Meillä oli leiriviikonloppu, mikä siis EI tarkoita sitä, että mennään johonkin muualle treenaamaan, vaan silloin muualla asuvat pelaajat tulee Jyväskylään ja meillä on viikonloppu täynnä treenejä ja palavereja. Tähän viikonloppuun sisältyi mm. nopeuskestävyys-, kuntopallo- sekä heitto- ja lyöntitestit. Meillä oli myöskin seurapäivä, jossa pidettin seuran junioreille erilaisia taitorasteja. Sunnuntaina oltiin pelaamassa talven kolmas harjotuspeli Porissa ja siitä voin mainita kaks asiaa: 1) voitettiin 2) onneks kesään on vielä aikaa

Bussimatkat sujuu yleensä aika mutkattomasti musiikkia kuunnellen, nukkuen ja menomatkalla myös henkisesti peliin valmistautuen. Tällä reissulla jouduin kyllä käyttää aikaani tenttiin lukemiseen, joka on tossa reilu viikon päästä. Jyväskylässä on ehkä parasta se, että tää on niin keskellä Suomea. Pisimmät pelimatkat on Kajaaniin ja Kempeleeseen (n. 4 h / suunta). Kun oon pitkän aikaa kulkenu pelireissuni Turusta (mistä siis oon kotosin) esim. Ouluun tai Lappeenrantaan, niin sitä ollaan oltu aamuyöstä kotona kun tullaan pelireissulta arkipäivänä. Nykysin ei oo niin väliä, jos seuraavana aamuna on ohjelmaa, kun menee ihan maksimissaan 01-02 kun ollaan kotona.

Screenshot_2016-02-14-06-20-05

Omaan onneks aika hyvät unenlahjat, tai sitte teen vaan niin hyviä unilistoja Spotifyhin, että laittaa väkisinki nukuttaa. Ei ihme, että matkat menee monesti tosi nopeesti. Eipä noita unilistoja tuu kuunneltua muuta ku matkustaessa. Seuraava reissu onkin sitte parin viikon päästä Imatralle halli-sm turnaukseen.

-Emma