Viisi yleisintä kysymystä hakutoimistoon

Liiketalouden aikuiskoulutuksen yleisimmin kysytyt kysymykset vuonna 2013

1 Voiko hakukelpoisuuteen vaadittava kahden vuoden työkokemus olla miltä alalta tahansa?
> Kyllä, hakukelpoisuuteen vaadittava työkokemus voi olla mitä tahansa työkokemusta joka on hankittu 18-ikävuodesta eteenpäin (poislukien asevelvollisuuden suorittaminen). Kahden vuoden ylimenevästä alakohtaisesta työkokemuksesta saa haussa pisteitä niin että kaksi kuukautta työkokemusta tuottaa yhden pisteen.

2 Olen suorittanut avoimessa yliopistossa opintoja sekä tehnyt JAMKissa erikoistumisopinnot saanko niistä lisäpisteitä haussa?
> Valitettavasti et, ainoastaan avoimessa ammattikorkeakoulussa tai tutkintoon johtavassa koulutuksessa suoritetut saman koulutusalan opinnot antavat haussa pisteitä.

3 Olen työskennellyt alalla (liiketalous) vasta 1,5 vuotta voinko hakeutua koulutukseen?
> Alan työkokemus ei ole välttämätöntä, jotta voi hakeutua aikuiskoulutukseen. Työkokemusvaatimus (24 kk) voi olla tehty millä alalla tahansa 18 ikävuoden jälkeen. Jos on enemmänkin työkokemusta silloin 24 kk ylimenevästä alan työkokemuksesta saa haussa pisteitä (2 kk on yksi piste haussa). Esim. 50 kuukautta alan työkokemusta tuottaa 13p. haussa (50-24kk=26kk=13p). Maksimissaan alan työkokemuksesta voi saada 20p.

4 Olen työskennellyt viime vuosina osa-aikaisesti muutamassakin eri yrityksessä. Hakulomakkeelle tulee kuitenkin laittaa työkokemus täysinä kuukausina, miten toimin?
> Osa-aikatyö muunnetaan kokoaikaiseksi siten, että 150 h tai 20 täysimittaista työpäivää (väh. 7h/pv) vastaa yhtä kuukautta. Työkokemuksen ei tarvitse olla yhtäjaksoista eikä saman työantajan palveluksessa hankittua.

5 Tuleeko minun toimittaa hakuaikana liitteet ammattikorkeakouluun?
> Ei tarvitse. Tässä vaiheessa voit merkitä tiedot tutkinnostasi sekä työkokemuksestasi hakulomakkeelle. Jos tulet valituksi opiskelijaksi, vasta silloin tarkistamme tietojen oikeellisuuden haussa käyttämistäsi tutkinto- ja työtodistuksista.

Terveisin hakutoimisto@jamk.fi

 

Pekka Vanhanen vastaa aikuiskoulutuksesta