Kuluttaja on paljon vartijana verkkokaupassa

Asvalttia näkyy pääsiäisenä!  Uudet lenkkarit pitäisi saada!

Lenkkikenkien ostaminen ei ole ollut enää pitkään aikaan samanlaista kuin ennen vanhaa. Mitä on tapahtunut?

Kotimaisten kivijalkakauppojen tilanne  saattaa kääntyä yhä tukalammaksi ja jopa merkittävät myymäinvestoinnit siirtyvät odottamaan parempia taloudellisia aikoja. Saattaa käydä niin että isot investoinnit tehdään välttämättömyyshyödykkeitä myyviin myymälöihin ja käyttötavarakaupan investoinnit tehdään nettikauppaan. Myymälöistä tulee lähinnä sovituskoppeja ja näyttelytiloja ja varsinaiset tuotteet hoidetaan verkkokaupan kautta. Verkkokaupassa jakelukanava lyhentyy ja varastointi vähenee.

Nykyisessä taloustilanteessa haluaisi  kuluttajana ohjata pienet ostoksensa suomalaisiin kauppoihin. Sama tilanne on palvelujen kanssa. Harva meistä enää käy pankin konttorissa, eikä pankin väki siitä huolta kanna.

Miten suomalaiset vähittäis- ja tukkukaupat voisivat toimia tulevaisuudessa pankkien tavoin tai verohallinnon tavoin tehokkaasti ja pysyä hintakilpailussa mukana?

Asvaltista ja lenkkareista. Asics Nimbus on merkki, johon luotan. Vertailu alkaa tietokonelta.

Sähköposti (yksi niistä monista henkilökohtaisista) täyttyy suomamarkkinointiviesteistä: puhelimia, polkupyöriä, juoksuvarusteita, valokuvia, jalkapallotarvikkeita, äänikirjoja, kirjoja, pankkipalveluja ja nettimaksupalveluja näkyy alla olevassa kuvassa.

Verkkokauppojen sähköpostimainoksia

 

Nettikaupat on koluttu, joten tiedän mitä niistä löytyy. Star Fitness on todella iso kauppa ja he lupaavat 99,25 puntaa + sukat ja tiistaihin mennessä tilattuna alennuskoodilla lisäalennus -10%.  Alennusten jälkeen Nimbuksille jää noin 105 euroa ja arviolta 10 puntaa postimaksua ja paketti pitää noutaa ruuhkaisesta kotipostista. Samalla näyttää siltä että punnan kurssi on hiukan parempi suomalaisille kuin vielä hetki sitten eli punta on vahvistunut euroon nähden. Kenkien värikin on hyvä.

Nimbus StartFitness

Saksalainen kauppa antaa pääsiäistipun väristen nimbusten hinnat suoraan euroissa.  Alennusta on lähdetty laskemaan 169 eurosta ja päädytty hintaan 99 euroa + postikulut arviolta kympin verran. Keltaisilla lenkkareilla voisi aivan hyvin juosta! Olikohan vanhaan mallia saatavilla, sillä hinta tippuu 10-20 euroa uusimpaan malliin verrattuna.

Nimbus 21run.com

 

Tässä vaiheessa kuluttajaminää alkaa jälleen kolkuttaa. Paikallista myymälää pitäisi tukea, jotta siellä voisi edelleen käydä  ostamassa suksia, suksisauvoja ja muita tavaroita joita britit ja saksalaiset verkkokaupat eivät myy sillä hetkellä kun olet lähdössä Lappiin hiihtämään ja sauva on poikki. Myös työntekijöille pitäisi olla töitä, jotta he voisivat kauppiaan kera maksaa veroja yhteiskunnalle.  Tarkistan hinnan paikallisesta myymälästä. Mainoksen mukaan tuote on erikoistarjouksessa juuri nyt. 189 euroa! Tiedän että seuran kortilla tai juoksijakortilla saan sen kymmenen pinnaa alennusta, jos kokoja sattuu olemaan. Värejä on tarjolla varmaankin yksi.

Miten sinä toimisit lenkkareittesi kanssa? Tällaisia päätöksiä tehdään miljoonia kertoja Suomessakin. Miljoonat päätökset vaikuttavat siten, että kuluttaja on todella paljon vartijana verkkokaupassa.

Yksi JAMKin tehtävistä on auttaa ihmisiä kehittämään kilpailukykyisempiä verkkokauppoja ja -palveluja. Meitä kiinnostaa, miten suomalaiset palvelut ja myymälät pysyisivät hinta- ja palvelukisassa mukana.

Aikuiskoulutuksen haku päättyy 3.4.2013 kello 16.15