Myynnin opiskelijat tekniikka- ja kyberturvallisuusmessuilla

Aloitimme tradenomiopintoihimme liittyvät myynnin kärkiopinnot syksyllä 2016. Pääsimme itse vaikuttamaan opintokokonaisuuden sisältöjen painottumiseen opintokokonaisuuden alkuvaiheessa.

Yhtenä aihealueena kärkeen valittua tiimiä kiinnosti messutyöskentely ja toivoimme siitä yhtä osaa kärjen opintoihin. Saimmekin messutoimeksiannon JYKESiltä ja pääsimme tekemään tutkimusta kyrberturvallisuudesta yrityksissä.

Tekniikka- ja kyberturvallisuusmessut järjestettiin Jyväskylän Paviljongissa 1.-3.11.2016. Ennen messuille lähtemistä saimme JYKESiltä lyhyen koulutuksen kyberturvallisuusasioihin liittyen. Meille kerrottiin yleisesti mitä kyberturvallisuus on ja miten se pitäisi ottaa huomioon niin yrityksissä kuin omassa arjessakin.

jykes713x400

Messuille saimme Jyväskylän ammattikorkeakoululta käyttöömme tabletit, joilla keräsimme vastauksia. Ensisijainen tavoitteemme oli kiertää tekniikkamessuilla olleet näytteilleasettajat ja saada heiltä vastauksia. Kiersimme lisäksi rekry- ja kyberturvallisuusmessuilla vastauksia keräämässä.

Mielestäni kyselyn tekeminen oli erittäin opettavaista ja mukavaa. Aluksi hieman jännitti lähteä kyselemään yritysten edustajilta tietoa asiasta, josta oli itsekin saanut hiljattain pintapuolisen koulutuksen. Ensimmäiset kontaktit olivat hieman takkuisia ja jännittyneitä. Päivän mittaa kuitenkin huomasin, miten itse rentouduin. Samalla yritysten edustajien kohtaamisesta tuli helpompaa ja luontevampaa. Mitä useampi kohtaaminen oli takana, sitä paremmin keskustelu alkoi sujua edustajien kanssa ja oppi huomaamaan, että myös he ovat tavallisia ja mukavia ihmisiä hienoista titteleistä huolimatta.

Kontaktointitaito on myyntityössä erittäin tärkeää, sillä myyjän työssä kohdataan paljon uusia ihmisiä, asiakkaita ja yritysten edustajia. Tämä messuilla saatu kokemus ja mahdollisuus kontaktoida yritystenedustajia, oli loistavaa harjoitusta tulevaa työelämää varten. Sain varmuutta ja paljon harjoitusta kylmäkontaktointiin. Mielestäni sain hyvää oppia messupäivistä ja pystynkin jatkossa hyödyntämään tätä kokemusta tulevassa työelämässäni. Mahdollisuus päästä messuille kohtaamaan yritysten edustajia oli erittäin opettavainen ja hieno kokemus. Oli todella mukavaa toteuttaa tämä toimeksianto juuri myynnin kärjen opiskelijoiden kanssa. Tiimimme suoriutui toimeksiannosta hyvin ja saimme paljon kiitosta JYKESiltä.

Teksti: opiskelija Mira Hämäläinen

Lue lisää myynnin opinnoista