Liiketalouden alalla JAMKilla on tarjolla erilaisia kärkivaihtoehtoja, joihin opiskelija voi ensimmäisen vuoden jälkeen suunnata opintojaan. Useista vaihtoehdoista itse päädyin lopulta hakemaan myynnin osaaja- kärkeen, sillä myynnin ja markkinoinnin opinnot kiinnostivat minua ja halusin oppia niistä enemmän.

Kuva: www.pexels.com
Kuva: www.pexels.com

Myyntikärjen sisältöä

Kesäloman loputtua alkoivat säännölliset kärjen tapaamiset kerran viikossa ja aloimme yhdessä suunnittelemaan kärjen opintokokonaisuutta. Syksyn aikana kuulimme menestystarinoita yrityksistä ja saimme konkreettista käsitystä siitä, millaista työskentely myynnin parissa voisi olla. Teimme yritysvierailun Power Markkinointi nimiseen yritykseen, jossa myynnin ammattilaiset kertoivat työstään ja jakoivat hyviä neuvoja tulevaa varten. Ryhmämme yhteisenä mielenkiinnon kohteena oli myös myynnin psykologia, josta saimme kuulla hyödyllisen ja mielenkiintoisen vierailuluennon, jonka meille piti Natalia Cerutti.

Value Selling -kilpailuun valmistautuminen

Tällä hetkellä keskitämme aikamme valmistautumalla Value Selling -myyntikilpailuun, joka lähestyy nopeaa vauhtia. Kilpailussa meidän tulee myydä Fonecta Kontakti palvelu yritysasiakkaalle. Parhaillaan käynnissä oleva harjoittelu kilpailua varten alkoi sillä, että tutustuimme myyntikäynnin eri vaiheisiin sekä tekijöihin, jotka kussakin kohdassa ovat tärkeitä. Tämän lisäksi meidät perehdytettiin hyvin myytävään tuotteeseen eli Fonecta Kontakti palveluun. Perehdytyksen jälkeen aloimme videokuvaamaan omia suorituksiamme pareittain. Videoiden avulla pyrimme yhteisissä valmennustapaamisissa havaitsemaan omat vahvuudet ja onnistumiset sekä havaitsemaan, mitkä kohdat vaativat vielä kehittämistä. Tämän avulla saamme hiottua myyntisuorituksen mahdollisimman onnistuneeksi. Kilpailu itsessään tulee olemaan uudenlainen kokemus ja uskon tällaisen tilanteen, jossa mennään mukavuusalueen ulkopuolelle olevan todella opettavaista. Lisäksi tätä kautta saamme kaikki hyödyllistä palautetta ja harjoitusta tulevaisuutta varten.

Itse kilpailu pidetään maaliskuun 21. päivä, jolloin olisi pystyttävä parhaaseen mahdolliseen suoritukseen. Muutaman viikon ehdimme siis vielä hioa ja harjoitella suorituksiamme. Kolme parhaiten Value Selling- kilpailussa menestynyttä jatkavat vielä valtakunnalliseen Best Seller-kilpailuun, joka järjestetään Turussa.

Lisätietoa Value Selling kilpailusta saat tästä linkistä:https://www.jamk.fi/fi/Tapahtumat/value-selling–myyntikilpailu/

Kirjoittaja: Myyntikärjen opiskelija Johanna Airo

Jyväskylän ammattikorkeakoulu