HR-kärkiopiskelijat NBF:ssä

HR-kärkiopiskelijoitteni Katjan, Nooran ja Lindan laatima artikkeli NBF:stä

NORDIC BUSINESS FORUM 1.-2.10.2015

Licensed Live Stream / Jyväskylän Paviljonki

Mikä ihmeen Nordic Business Forum?

Nordic Business Forum juontaa juurensa vuodesta 2007, kun opiskelijat Hans-Peter Siefen ja Jyri Lindén istuivat samalla markkinoinnin luennolla, ja huomasivat yhteisen mielenkiinnon koulutus- ja valmennusliiketoimintaan. Vuonna 2008 nämä nuoret miehet perustivat yhtiön Nordic Business Group, jonka jokavuotiseksi päätapahtumaksi vakiintunut Nordic Business Forum järjestettiin ensimmäistä kertaa Jyväskylässä vuonna 2010.

Seminaarin tavoitteena on tarjota kuulijoille tuoreita näkökulmia, inspiroivia oppeja ja ideoita sekä mahdollisuutta verkostoitua ja tutustua samanhenkisiin ihmisiin. Nyt Nordic Business Forum on noussut Pohjoismaiden suurimmaksi business seminaariksi, ja sen tavoitteena onkin olla tulevaisuudessa koko maailman suurin business-seminaari.

Jyväskylän Nordic Business Forum Licensed Live Stream

Nordic Business Forum järjestettiin vuosina 2010-2013 Jyväskylän Paviljongissa, mutta tapahtuman kansainvälistymisen myötä se siirrettiin vuonna 2014 Helsinkiin. NBF:n ja Kongressikeskuksen yhteistyötä ei haluttu kuitenkaan unohtaa, vaikkei tapahtumaa enää järjestetty Paviljongissa. Näin ollen syntyi idea Nordic Business Forum Licensed Live Streamista, joka järjestettiin nyt ensimmäistä kertaa.

Jyväskylän Paviljongin Live Stream –tapahtumassa oli mahdollisuus nähdä Helsingin päätapahtuma suorana lähetyksenä. Kuvayhteyden lisäksi tapahtumasta oli mahdollisuus lähettää kysymyksiä Helsingin päälavalle sosiaalisen median kautta. Jyväskylän ammattikorkeakoulu oli yhteistyökumppanina Jyväskylän tapahtumassa Future managers -teemalla, mikä mahdollisti alan opiskelijoiden osallistumisen tapahtumaan.

Ensifiilikset!

Odotimme tapahtumaa uteliaina ja innokkaina, koska kukaan meistä ei ollut aiemmin käynyt tässä seminaarissa. Oletimme tapahtuman olevan hienosti järjestetty ja sisältävän innostavien luentojen lisäksi hyviä verkostoitumismahdollisuuksia. Olimme myös todella otettuja siitä, että JAMK tarjosi meille näin hienon mahdollisuuden päästä kuulemaan business-alan huippuosaajia!

Fiiliksiä tapahtumassa

Jyväskylän Live Stream -tapahtuma perustui Helsingin päätapahtuman seuraamiseen Paviljongin auditoriossa kolmelta isolta näytöltä. Jyväskylän tapahtumalla ei ollut omaa juontajaa, eivätkä tapahtumat kommunikoineet keskenään. Alussa lähetys pätki jonkin verran, mikä turhautti yleisöä. Kahvi- ja ruokatauoilla petyimme osallistujien section 1 ja section 2 kahtiajakoon, mikä hankaloitti verkostoitumista.

Varsinainen päätapahtuma Helsingissä vaikutti onnistuvan todella hyvin ja se on varmasti tapahtumana vielä liikuttavampi kuin live stream -tapahtuma oli. Puhumassa olivat John C. Maxwell, Arianna Huffington, Nilofer Merchant, Guy Kawasaki, Simon Sinek, Mette Lykke, Keith J. Cunningham, Garry Kasparov, Ben Bernanke ja Björn Wahlroos. Näistä meidän mielestämme vaikuttavimpia puhujia olivat John Maxwell ja Simon Sinek. Tämän vuoden teemoja olivat strategia, sekasorto ja vaikutusvalta. Tapahtuman juonsi englanniksi ruotsalainen Antoni Lacinai ja palvelusta vastasivat mm. Haaga Helian opiskelijat. Yli viiden tuhannen hengen yleisö koostui lähinnä johtajista ja yrittäjistä.

Fiilikset tapahtuman jälkeen

Live Stream -tapahtuman järjestelyt ja osallistujamäärä olivat meille ehkä pieni pettymys, mutta lähtiessämme meillä oli iso nippu uusia inspiroivia ajatuksia mukanamme. Kaiken kaikkiaan tapahtuma oli ainutlaatuinen tilaisuus saada ammattitaitoista valmennusta työelämän uusiin haasteisiin. Oli hyvin antoisaa ja mielenkiintoista päästä näkemään, mitä tuon kokoluokan business-seminaarissa oikein tapahtuu! Etukäteen odotettu verkostoituminen yritysmaailman edustajien kanssa ei onnistunut odotetunlaisesti tauoilla tapahtuneen kahtiajaon vuoksi, joten tähän asiaan toivomme muutosta mahdollisesti ensi vuonna järjestettävässä live stream-tapahtumassa.

Ohessa pari inspiroivaa siteerausta, jotka seminaarista jäivät mieleemme:

”En ole milloinkaan tavannut ihmistä, joka olisi syntynyt johtajaksi. Kaikki syntyvät vauvoiksi – mutta kuka tahansa voi oppia johtamaan.”– John Maxwell

”Great leaders are willing to sacrifice the numbers to save the people. Poor leaders sacrifice the people to save the numbers.” – Simon Sinek

Nordic Business Forum 2016

Ensi vuonna NBF järjestetään 6.-7.10.2016 niin ikään Helsingin Messukeskuksessa. Ensi vuoden teemoja ovat digitalisaatio, markkinointi ja kulttuuri, erityisesti niiden hyötynäkökulmaa korostaen. Puhumaan ensi vuonna tulevat Ed Catmull, Peter Diamandis, Seth Godin, Dick Costolo, Gary Vaynerchuk, Tony Hawk, Amy Chua, Vineet Nayar, Jessica Jackley, Des Traynor ja Scott Galloway. Liput tapahtumaan ovat jo nyt myynnissä ja ne myydään äkkiä. Tapahtumaa on mahdollista seurata huomattavasti edullisemmin myös tietokoneen kautta. Live stream -tapahtuman järjestämisestä ei ole vielä tietoa.

– Katja Halonen, Noora Koskinen & Linda Paavilainen, HR-kärjen opiskelijat 2014-15

www.jklpaviljonki.fi/fi/nbf2015

www.nbforum.com

#NBForum2015