lamppu johtamistuumailuja podcast

Johtamistuumailuja-podcast 10: Kasvatus- ja koulutusalan johtamisen ytimessä

Opetushallituksessa pedagoginen johtaminen nähdään opetuksen johtamisena sen kaikilla tasoilla (yksilö, työyhteisö sekä valtakunnallinen järjestelmätaso). Opetussuunnitelmatyön ja tutkintojen toteuttamisen johtaminen ovat pedagogisen johtamisen sisältöä. Se on tietoista tekemistä; päätöksiä tulee tehdä pedagogisesta näkökulmasta. Tärkeä kysymys kaikille koulutusorganisaatioissa johtaville on, miten voin itselleni perustella tekemiseni pedagogisesti. Johtaja ei yksin päätä asioista, vaan hän valtaistaa työyhteisöä ja oppijoita mukaan. Hyvinvointijohtamisella on tärkeä yhteys oppimiseen ja sen tukemiseen. Pedagoginen johtaminen on opetuksen, oppimisen ja hyvinvoinnin johtamista oppilaitoksissa ja kouluissa.

Mitä tavoitellaan hyvällä johtamiskulttuurilla? Miten avataan ja puhutaan yhdessä johtamisesta ja siitä, mihin johtaminen pohjautuu juuri meillä? Kuuntele tuumailuja kasvatus- ja koulutusalan johtamisen kivijaloista ja siitä, miten niitä yhdessä muurataan! Koulutusjohtamisen lehtori Ari Hyyryläinen tuumailee Opetushallituksen opetusneuvos Piia Kola-Torvisen kanssa osallistamisesta johtamistyössä ja kasvatus- ja koulutusalan johtamisen haasteellisuudesta. 

Kuuntele johtamistuumailuja!

Johtamistuumailuja on podcast-sarja oppilaitosjohtamisesta.

Tämän Johtamistuumailuja-jakson tarjoaa Jyväskylän ammattikorkeakoulun ammatillisen opettajakorkeakoulun palvelutoiminta.

Lisää Johtamistuumailuja-podcasteja