Johtamistuumailuja-podcast 16: Opettaja johtajana vai johtaja opettajana?

Johtamistuumailuja-podcastit. Käsi kääntää rivissä olevia palikoita, palikassa on ihmishahmon sekä syttyvän lampun kuvat.

Mitä yhteistä ja erilaista voidaan löytää opettajan työstä ja toisaalta johtajan työstä? Opettaja orkestroi opetustilanteessa oppimista ja opetustaan. Opettajan uudenlainen rooli ja muuttuva ympäristö haastaa opettajan osaamista ja oppilaitosten johtamista uudella tavoin – mutta mikä onkaan se perusta, joka ei muutu?

Niin opettajuus kuin johtajuuskin pohjautuvat kokemustietoon ja käyttöteoriaan, joka rakentuu koko elämän ajan ja jonka varassa ihminen toimii. Siinä on mukana eri tavoin opittua ja oivallettua. Ihminen tunnistaa oman käyttöteoriansa mm. elämällä, oppimalla ja tunnistamalla oman ihmiskäsityksensä muuttuvassa toimintaympäristössä.

Mikä oppilaitoksen johtamisesta tekee erilaista verrattuna muihin organisaatioihin? Onko oppilaitoksen johtajan omaksuttava jotain erilaista osaamista? Entä miten opekorkean johtaja näkee oppilaitosten johtamisen tulevaisuuden haasteet?

Tässä jaksossa lehtori Ari Hyyryläinen tuumailee Jyväskylän ammattikorkeakoulun ammatillisen opettajakorkeakoulun johtaja Pekka Riskun kanssa opettajuutta ja johtamista.

Luovuutta. Tulevaisuutta.

Tämä Johtamistuumailuja podcast-jakso on osa ammatillisen opettajakorkeakoulun 60-vuotisjuhlavuoden tuotantoa.

Kuuntele:

Kuuntele podcastia klikkaamalla kuvaa.

Johtamistuumailuja on podcast-sarja oppilaitosjohtamisesta

Podcast-sarja on tuotettu Jyväskylän ammattikorkeakoulun ammatillisessa opettajakorkeakoulussa vuodesta 2021 alkaen. Tutustu aiempiin jaksoihin podcastin sivulla.

Tutustu myös:

Ammatillinen opettajankoulutus 60 vuotta Jyväskylässä (Jamk.fi)