Jatkuvan oppimisen mahdollistaminen. Taustalla muistilehtiö ja silmälasit niiden päällä.

Johtamistuumailuja-podcast: Miten tuetaan jatkuvaa oppimista?

Jatkuva oppiminen tukee työmarkkinoiden toimivuutta. Ihminen turvaa työpaikkansa ja mahdolliset siirtymät uusiin töihin. Oppimista tapahtuu jatkuvasti, mutta miten se saadaan näkyviin. Jatkuvan oppimisen tukeminen on parhaimmillaan sekä Suomen hallituksen asia että erityisesti organisaatioiden johdon ja työntekijöiden yhteinen asia.

Organisaatioissa esimiesten ja johdon tulee ymmärtää, että jatkuvaan oppimiseen tulee satsata. Millä toimilla työpaikoilla voidaan mahdollistaa jatkuvaa oppimista? Miten työnjaon avulla voidaan tukea jatkuvaa oppimista ja millä tavoin esihenkilö mahdollistaa sen? Millä tavoin oppilaitokset voivat tukea jatkuvaa oppimista?

Kuuntele tuumailuja jatkuvan oppimisen systeemitasoisesta kehittämisestä työ- ja elinkeinoministeriön näkökulmasta. Koulutusjohtamisen lehtori Ari Hyyryläinen tuumailee jatkuvan oppimisen parlamentaarisen työryhmän sihteeristön, työ- ja elinkeinoministeriön edustajan Teija Feltin kanssa jatkuvan oppimisen suhdetta johtamiseen.

Kuuntele Johtamistuumailuja 8: Jatkuvan oppimisen mahdollistaminen:

Tekstivastine Johtamistuumailuja-podcastin 8. jaksoon (pdf)

Johtamistuumailuja on podcast-sarja oppilaitosjohtamisesta.

Tämän Johtamistuumailuja-jakson tarjoaa Jyväskylän ammattikorkeakoulun ammatillisen opettajakorkeakoulun palvelutoiminta.

Tutustu Johtamistuumailuja-podcast-sarjaan