Kaksi naista keskustelee työpöydän äärellä. Podcastin otsikko, kuunnellaan ihmistä, johdetaan ihmisiä.

Johtamistuumailuja-podcast: Kuunnellaan ihmistä, johdetaan ihmisiä

Miten työyhteisöjen hyvinvointia voi johtamisella edistää? Miten tukea työntekijöitä ja toisaalta opiskelijoita jaksamisessa? Miten johto jaksaa haastavina aikoina johtaa?

Asiakeskeisestä johtamisesta ollaan siirtymässä enemmän ihmisten henkisten resurssien vahvistamisen suuntaan. Silloin tiedetään, miten toimitaan, kun tulee yllättäviä tilanteita. Johtajien tulisi tulla läsnäoleviksi ja ihmisiä huomioiviksi. Emme johda pelkästään asioita vaan johdamme ihmisiä, henkilöstöä, opiskelijoita, yhteistyökumppaneita.

Työyhteisöissä yllättävien tilanteiden johtamisesta on tullut nykyaikaa. Jatkuvan tilannekuvan määrittäminen haastaa johtamisen nykytilan näkemistä sekä sen huomioimista mitä on juuri nyt tapahtumassa. Tämän avulla luodaan strategiaa ja toteutetaan sitä.

AMKE on ammatillisen koulutuksen edunvalvontayhdistys. Sen tehtävän on mm. tuottaa tietoa ammatillisesta koulutuksesta päättäjille ja vaikuttaa moneen suuntaan yhteiskunnassa. Tässä jaksossa koulutusjohtamisen lehtori Ari Hyyryläinen tuumailee AMKE ry:n toimitusjohtaja Veli-Matti Lampun kanssa ihmisten johtamista.

Mikä on ammatillisen opettajuuden vetovoimatekijä ja miten oppilaitokset, opettajakorkeakoulut ja muut yhteiskunnan toimijat voivat vaikuttaa siihen, että saadaan pitovoimaa ammatillisen koulutuksen opettajille?

Kuuntele tuumailuja kasvatus- ja koulutusalan johtamisen kivijaloista ja siitä, miten niitä yhdessä muurataan!

Johtamistuumailuja on podcast-sarja oppilaitosjohtamisesta.

Tämän Johtamistuumailuja-jakson tarjoaa Jyväskylän ammattikorkeakoulun ammatillinen opettajakorkeakoulu, joka täyttää 60 vuotta keväällä 2022.

Lisää Johtamistuumailuja-podcasteja