Artikkeli Organisaation X tietojärjestelmässä

Olemme tehneet opinnäytetyötä toisen organisaation verkossa, ja saimme sitä kautta yhden tutkimuksen. Miten merkitsemme sen lähteisiin?

Olemme myös käyttäneet lähteenä e -kirjaa, joka on avattu Storytel-sovelluksessa kännykällä eli sivunumerot ovat erit kuin painetussa kirjassa. Miten tässä tapauksessa merkitään lähde? Mobiiliversiossa kirjan tiedoissa lukee: ”Teos on uudistettu painos Tammen aikaisemmin julkaisemasta samannimisestä kirjasta”

Vastaus:

Kokeilin lähdemerkinnän erilaisia mahdollisuuksia. Tämä on mielestäni paras teidän tapauksessanne:

Sukunimi1, E1., Sukunimi2, E2. & Sukunimi3, E3. Julkaisuvuosi. Artikkelin nimi. Lehden nimi, vuosikerta, numero, sivut. Artikkeli Organisaation X tietojärjestelmässä. Vaatii käyttäjätunnuksen. Viitattu 16.4.2019. Organisaation verkkosivun osoite, Tietokanta.

E = Etunimen alkukirjain.

Kirja Storytel-palvelussa

Sukunimi, E. 2017. Kirjan nimi. E-kirja Storytel-kirjapalvelussa. Uud. p. Kustantajan paikka: Kustantaja. Vaatii rekisteröitymisen palveluun. Viitattu pp.kk.vvvv. Verkko-osoite.

Tekstiviitteenä käytätte e-kirjan sivunumeroinnin mukaista sivunumeroa, kun kerran olette käyttäneet nimenomaan e-kirjaa.

Kyseisessä palvelussa kirjaa voi välillä lukea e-kirjana ja välillä kuunnella äänikirjana, ilmeisesti? En rekisteröitynyt käyttäjäksi, joten en todentanut, koskeeko vaihtelumahdollisuus myös tuota kirjaa.