Kysymys koskee opetus-ja kulttuuriministeriön yleistä nettisivua jossa ei ole päivitettyä vuosilukua. Viittanko tekstin sisällä vain: Opetus-ja kulttuuriministeriö.

Viittaan opparissa nettisivuston useampaan osioon. esim.kansalaistoiminta ja liikuntajärjestöt?

Vastaus:

OKM:n sivusto on laaja. Sen vuoksi lukijan saattaa olla vaikeaa löytää juuri sinun tarkoittamaasi sivua, jollei hänellä ole tarkempia tietoja kyseisestä sivusta.

Kerro siis siitä osiosta, johon viittaat.

Kun vuosiluvusta ei saa selkoa, käytetään lyhennettä N.d. Laitoin OKM:n virtuaalivirkamiehelle palautetta päivitysajan puuttumisesta sivuilla, toivotaan, että ottavat sen onkeensa.

Esimerkiksi:

Liikuntajärjestöt. N.d. Opetus- ja kulttuuriministeriön www-sivu. Viitattu 5.8.2014. Http://www.minedu.fi/OPM/Liikunta/kansalaistoiminta/liikuntajaerjestoet/?lang=fi.

OKM:n vastaus julkaisuajan selville saamiseksi: Kurkista konepellin alle

Sain OKM:n verkkopäätoimittajalta vastauksen nopeasti:

Kiitos palautteesta. Nykyisillä sivuillamme (tästä kerrotaan tietoa sivuista -osuudessa) kunkin sivun viimeisin päivityspäivämäärä on sen lähdekoodin metatiedoissa. Sieltä löytyy dublin core –standardiin perustuvasti sekä sivun luontipäivämäärä (created)  että viimeisin muokkauspäivämäärä (modified), esim.

 <meta name=”DC.Date.created” scheme=”ISO8601″ content=”2006-03-28″ /><link rel=”SCHEMA.dc” href=”http://purl.org/metadata/dublin_core_elements#Date.created” />

xxx

 <meta name=”DC.Date.X-MetadataLastModified” scheme=”ISO8601″ content=”2014-07-18″ /><link rel=”SCHEMA.dc” href=”http://purl.org/metadata/dublin_core_element#date” />

Käytäntöjämme päässemme viilaamaan viimeistään siinä vaiheessa kun remontoimme sivuja ja niiden julkaisujärjestelmää seuraavan kerran. Nykyinen käytäntömme kieltämättä palvelee enemmän ammattitiedonhakijaa kuin sivujen silmäilijöitä ja vaatii tuon ylimääräisen kurkistuksen ”konepellin alle”.

 Täydennystä 1.9.2014

Tuohon lähdekoodiin pääsee siis tällaista polkua: Työkalut -> Web-työkalut -> Sivun lähdekoodi.

Nopeiten sinne pääsee painamalla Ctrl+U.

Sitten kun painaa Ctrl+F (eli find) ja kirjoittaa sanan modified, löytää oikean kohdan kooditekstin seasta.