Harjoittelu Jyväs-Hampulla

Jyväs-Hamppu on Suomen Hampputuotteet Oy:n brändi, joka myy hampunsiemenistä kuluttajaystävällisiksi elintarvikkeiksi jalostettua tuotteitaan suoraan kuluttajille sekä myös horeca-alan yrityksille ja jälleenmyyjille. Jyväs-Hampulla on omat nettisivut sekä verkkokauppa, josta asiakkaat voivat tilata tuotteita postitse suoraan tuottajalta. Kyseessä on paikallinen tuote, sillä pääraaka-aine hampunsiemen viljellään Keski-Suomessa Jyväs-alueella ja myös työ tehdään siellä.

Kuva 1: paahdettuja hampunsiemeniä

Restonomi-opiskelijana kiinnostuin itse harjoittelusta Jyväs-Hampulla, koska yrityksellä on arvot, jotka istuvat vahvasti myös omiin arvoihini. Jyväs-Hamppu pyrkii valmistamaan asiakkailleen terveellisiä ja vastuullisia elintarvikkeita täydentämään jokaisen ruokavaliota. Suurin osa tuotteista on täysin vegaanisia, jolloin ne myös sopivat mahdollisimman monelle. Paikallisuus, kotimaisuus, terveellisyys, puhtaus ja ilmastoystävällisyys ovat Jyväs-Hampun tärkeitä arvoja.

Tavoitteenani harjoittelussa oli päästä näkemään yritystoiminnan pyörittämistä mahdollisimman laajasti sekä päästä tekemään markkinointitehtäviä. Parasta harjoittelussa oli se, että se ei pitänyt sisällään kahvin keittoa vaan pääsin olemaan mukana kaikenlaisessa toiminnassa tuotannosta tuotekehitykseen ja markkinointiin sekä toiminnan kehittämiseen. Tavoitteideni täyttymisen lisäksi koen kehittyneeni kestävän elintarvikealan asiantuntijana ja saaneeni paljon lisää ideoita ja näkemyksiä alalta harjoittelun aikana.

 

Kuva 2: Talvimaisema helmikuussa 2021 Jyväs-Hampun tuotantotilojen ikkunasta.

 

Erityisesti harjoittelu sopii markkinoinnista sekä yrittäjyydestä kiinnostuneille. Tehtävät ovat monipuolisia ja päivät erilaisia, jonka vuoksi harjoittelu on mielekästä ja antoisaa. Harjoittelussa Jyväs-Hampulla pääsee näkemään yritystoiminnan pyörittämistä rehellisesti ja läheltä. Yritykselle ei kuitenkaan täydy jättää hyvästejä myöskään harjoittelun jälkeen, sillä yritys tarjoaa harjoittelijoille mahdollisuutta jatkaa yrittäjyyttä ja yhteistyön tekemistä myös jatkossa!

Jyväs-Hampulla on mahdollisuus tehdä harjoittelua monelta eri alalta ja myös opinnäytetyön aiheita kannattaa kysellä, jos sellainen uupuu.

 

Kirjoittanut:

Maiju Kettunen
Matkailu- ja palveluliiketoiminnan tutkinto-ohjelma,
Restonomi (AMK)

Jätä kommentti