Keski-Suomen hyvinvointialue – ravitsemussuunnittelija

Harjoittelupaikka oli Keski-Suomen hyvinvointialuuen ravitsemussuunnittelijalla. Ravitsemussuunnittelija tekee ruokavaliosuunnittelua, ruokalistoja ja pitää huolta erityisruokavalioiden toteutumisesta. Hyvinointialueeseen kuuluu koko Keski-Suomen alueen julkiset terveyspalvelut.

Työn kuvaan kuului Jamixiin reseptien luominen ja ruokalistan muokkaaminen. Muita tehtäviä oli esim. toiveruokalistan työstäminen ja tekeminen. Työtehtävät määrittyivät nykyisen siirtymävaiheen mukaan, sillä siirtymä hyvinvointialueeseen tapahtui vasta loppuvuoden 2022 alkuvuoden 2023 välissä ja oli edelleen kesken.

Pidin työstä ja sain kokemusta ja tietoa ravitsemuksen parissa toimimisesta hyvinvointialueella. Ravitsemustietouden lisääminen ja tuotannonohjausjärjestelmien käyttö olivat päätavoitteeni ja opin niistä paljon. Reseptien tekeminen ja erityisruokavalioiden lisääminen resepteihin oli mukavaa ja tarkkaa työtä ja sain kokemusta siitä mikä ruoka sopii mihinkin ruokavalioon ja miten tarkka tulee olla, kun toimii esim. sairaanhoidon ruokapalveluissa.

Kirjoittaja: Iida Saarikangas

Jätä kommentti