Harjoittelu Levin Alppitaloilla

Levin Alppitalot Oy on majoituspalveluyritys Lapissa. Yritys tarjoaa korkeatasoista ja monipuolista huoneistomajoitusta aivan Levin keskustan tuntumassa. Noin 350 vuodepaikan yritys tarjoaa palveluaan niin kotimaisille kuin kansainvälisille matkailijoille. Huoneistoja on yhteensä noin 50 ja nämä jaotellaan neljään eri tyyppiin; Alppitähti-, Alppi-, riekkomaja- ja rivitalohuoneistoihin.

Suoritin viimeisen eli suuntaavan harjoittelun Levin Alppitaloilla. Työtehtävät olivat monipuolisia ja vastuullisia toimisto- ja asiakaspalvelutehtäviä. Päivittäisiin työtehtäviin kuuluivat majoitusvarauksien myynti puhelimitse ja sähköpostitse, laskutus, käteiskassan hoitaminen, varauskanavien kuten Booking.com:in sekä Levin Matkailun kautta tulleiden varausten hoitaminen, huoneistokorttien koodaaminen, asiakkaiden vastaanottaminen ja asiakaspalautteiden kerääminen. Myös ilta- ja viikonloppupäivystys kuului työtehtäviini. Päivystys vuoro tarkoittaa, että työntekijä on tavoitettavissa 24/7 puhelimitse ja vastaa koko yrityksen asiakaspalvelusta päivystys vuorollaan. Positiivisena lisänä pääsin olemaan mukana Alppitalojen kehitysprojektissa, jossa suunnittelimme uusia kehitysideoita Alppitaloille.

Työskentely Alppitaloilla on hyvin itsenäistä ja siellä pääsee kehittämään monenlaisia taitoja, kuten myynti-, kommunikointi- ja ongelmanratkaisutaitoja. Vastuuta annetaan paljon, joten luottamus on todella vahva harjoittelijaan. Aikaisempaa työkokemusta majoituspalvelusta ei tarvitse olla, koin saaneeni hyvän perehdytyksen työhön ja koskaan ei tullut tunnetta, että olisin yksin. Työporukka on hyvin pieni ja tiivis, siihen on helppo päästä mukaan ja koin olevani heti yksi heistä. Suosittelen Levin Alppitaloja harjoittelupaikaksi, jos vain yhtään kiinnostaa majoituspalvelussa työskentely sekä myynti ja markkinointi.

Kirjoittaja Miida Anttila

Matkailu- ja palveluliiketoiminnan tutkinto-ohjelma,
Restonomi (AMK)

Jätä kommentti