Harjoittelu HR-osastolla

Olen aina ollut kiinnostunut työhyvinvoinnista, joten halusin suorittaa suuntaavan harjoittelun sellaisessa ympäristössä, joka oli minulle uusi. Työskentelen Palvelukeskus Helsingille ja pääsin harjoitteluun HR-osastollemme. Se tuntui luonnolliselta paikalta hakea harjoittelupaikkaa, sillä meidän tapamme toimia kiinnostivat. Meillä on noin 1300 työntekijää ja HR-asiantuntijoita on monta, jotka vastaavat erilaisista kokonaisuuksista. Meidän HR-tiimimme toimii moniammatillisessa työympäristössä, sillä työtä tehdään yhteistyössä Helsingin kaupungin muiden toimialojen ja liikelaitoksien kanssa.

Pääsin harjoitteluun työhyvinvoinnista vastaavan asiantuntijan opastukseen. Sain olla mukana monissa eri kokouksissa ja ymmärrykseni HR-toiminnasta, ja kaupungin toiminnasta laajeni kolmen kuukauden aikana valtavasti. Henkilöstöosasto tekee tärkeää toimintaa tukevaa työtä ja osaamisalueet ovat laajat. Yksikään HR-kokonaisuus ei ollut erillinen vaan kaikkien asiat linkittyivät toisten osaamisalueisiin. Työhyvinvoinnin puolella korostui erityisesti ihmisten jaksaminen ja haasteellisissa tilanteissa työuran jatkuminen, joka on aina tavoitteena.

Harjoitteluni tapahtui etänä ja se toi harjoitteluun paljon itseohjautuvuutta. Sain tutkia projektina työntekijämielikuvaa ja se oli erittäin mielenkiintoista. Pääsin mukaan myös moniin mielenkiintoisiin projekteihin ja onkin varmasti tulevaisuudessa mukava tuntea olleensa mukana toiminnan kehittämisessä, kun uusia asioita esitellään. HR-asiantuntijat ottivat minut todella hyvin ryhmään mukaan ja vaikka etänä oltiinkin niin en kokenut oloani ulkopuoliseksi. Viikoittaiset palaverit ohjaajani kanssa olivat kehittäviä ja mielenkiintoisia. Olen työskennellyt esimiehenä 8 vuotta ja oppiminen jatkuu. Harjoitteluni vahvisti ajatustani siitä, että työhyvinvointi sen kaikessa laajuudessaan on tärkein työkaluni esimiehenä.

Anne Webber

Restonomi, monimuotokoulutus

Jätä kommentti