Harjoittelu Finlandia Hotelli Albassa

Olin suuntaavassa harjoittelussa Finlandia Hotelli Albassa toukokuusta heinäkuun loppuun 2021. Hotelli Alba on Finlandia-hotelleihin kuuluva yksityinen hotelli Jyväskylässä Jyväsjärven rannalla. Hotellissa on 126 huonetta, ravintola, kokoustiloja, sekä sauna. Albassa on myös järven vieressä oleva terassi ainutlaatuisella paikalla.

Harjoitteluni keskittyi pääasiassa hotellin vastaanoton työtehtäviin. Ensimmäiset viikot olin kuitenkin kerroshuollon ja aamiaistarjoilijan tehtävissä. Kerroshuollossa siivosin huoneita ja aamupalalla täytin buffettia ja keräsin astioita pöydistä. Vastaanotossa työtehtäviini kuuluivat asiakkaiden vastaanottaminen ja uloskirjaaminen, kotisivujen, Booking.comin, Expedian ja muiden kanavien kautta tulleiden varausten hoitaminen ja veloitus, sähköposteihin ja puhelimeen vastaaminen, informaation antaminen asiakkaille, baaritiskillä avustaminen, sekä useat muut pienet tehtävät, joita tuli vastaan. Vastaanotossa täytyi olla joustava ja pystyä hoitamaan ja selvittämään monia asioita.

Kokemukseni Hotelli Albassa oli positiivinen. Opin paljon uutta ja ymmärsin, että työ vastaanotossa on paljon muutakin kuin avainten luovuttamista asiakkaille. Opin myös käyttämään uusia järjestelmiä sekä oma-aloitteisuutta. Albassa henkilökunta oli hyvin ystävällistä ja työilmapiiri oli loistava. Pääsin heti porukkaan mukaan. Suosittelen lämpimästi Albaa harjoittelupaikaksi!

Kirjoittanut: Elisa Kivelä

Matkailu- ja palveluliiketoiminnan tutkinto-ohjelma

Restonomi (AMK)

Jätä kommentti