Harjoittelu Könkkölässä

Vietin ensimmäisen restonomiopiskeluvuoteni kesän harjoittelussa Green Care -keskus Könkkölässä. Könkkölän tila on erikoistunut luonto- ja eläinläheiseen kuntouttavaan työtoimintaan pajatyöskentelyn muodossa. Tämän lisäksi Könkkölän juhlasalia ja rantasaunoja vuokrataan erilaisiin tilaisuuksiin.

Kuva: Marjut Rautiainen

Pääsin pyörittämään kesäkahviota hurmaavassa Könkkölän hirsiseinäisessä päärakennuksessa. Kahvion toimintamallin suunnittelimme ja toteutimme yhdessä erään avuliaan pajalaisen kanssa. Myytävät leivoimme itse ja asiakkaita palvelin minä. Siivoaminen ja astioiden pesu oli myös olennainen osa työpäivää.

Kuva: Marjut Rautiainen
Kuva: Marjut Rautiainen


Kokemuksena kesä Könkkölässä oli korvaamaton. Sain upeat työtoverit, ihanan työskentely-ympäristön Köhniöjärven rannassa sekä aikaa lempiharrastukseni, eli leipomisen, parissa. Koen oppineeni myös paljon, mistä voin kiittää itseohjautuvuuteen kannustavaa ilmapiiriä ja vastuun antamista työtehtävieni suhteen. Koska sain pitkälti ”vapaat kädet” kahvion suhteen, sain kosketuksen siihen, millaista itsensä työllistäminen mahdollisesti voisi olla. Tätä kautta mielenkiintoni yrittäjyyttä kohtaan kasvoi entisestään. Uskon saaneeni hyviä eväitä tulevaa varten, mistä olen hyvin kiitollinen.

Kirjoittanut: Sonja Heikkinen

Matkailu- ja palveluliiketoiminnan tutkinto-ohjelma

Restonomi (AMK)

Jätä kommentti