Harjoittelu Original Sokos Hotel Alexandrassa

Suoritin suuntaavan harjoittelun 29.3.-6-6.2021 Jyväskylässä Original Sokos Hotel Alexandran vastaanotossa. Original Sokos Hotel Alexandra on sydämellinen hotelli Jyväskylän keskustan välittömässä läheisyydessä. Hotellihuoneita Alexandrassa on vähän reilu 200 ja huoneluokkia löytyy viidestä eri kategoriasta. Hotellista löytyy myös asiakassaunat sekä porealtaat, jotka ovatkin monien vieraiden suosiossa. Myös lapsille hotellista löytyy tekemistä, sillä perheen pienimmille on leikkihuone, sekä kesäisin hotelliin avataan myös pelihuone vähän vanhemmille lapsille, josta löytyy niin biljardipöytä, ilmakiekko kuin PlayStation-pelejäkin.

Original Sokos Hotel Alexandra on Jyväskylän monipuolisin kokoushotelli. Kokoustiloja hotellista löytyy kaiken kaikkiaan 15 kappaletta, ja niitä voi varata isojen tai pienien kokousten, tapahtumien tai juhlien järjestämiseen, sillä kokoustiloja löytyy muutaman hengen tilasta 160 hengen tilaan. Kokouksien tai tapahtumien yhteyteen voi varata myös kokouslounaan ravintola Franseskasta.

Hotellissa on kolme ravintolaa: Franseska, joka toimii aamiais-, tilaus- ja lounasravintolana, Jalo kitchen & lounge, jonka avokeittiön sekä baaritiskin taiturit houkuttelevat ihmiset illalliselle rentoon tunnelmaan, sekä Frans & Sandra, joka tarjoilee asiakkaille niin maittavaa lounasta kuin makoisaa illallista ranskalaistyylisessä bistrossa.

Harjoittelun aikana sain osallistua moniin eri työtehtäviin. Harjoittelun kaksi ensimmäistä päivää vietin kerrossiivoojien kanssa hotellihuoneita siivotessa. Tämä oli mielestäni hyvä järjestely, sillä huoneita siivotessa opin huoneista parhaiten. Kerroshoitopäivien jälkeen siirryin hotellin vastaanottoon opettelemaan hotellin varausjärjestelmä -Operan käyttöä asiakkaiden sisään- ja uloskirjauksen yhteydessä.

Työtehtäviin kuului myös sähköposteihin ja puhelimeen vastaamista, uusien varausten tekoa ja mahdollisesti myös varausten perumisia. Puheluja tuli myös Solo Sokos Hotel Paviljongin puolelta meille Alexandraan, jos Paviljongin linjat olivat täynnä tai jos heillä oli muuten vain kiire, joten tuli myös tehtyä ja muokattua Paviljongin puolelle varauksia, sekä autettua heidän asiakkaitaan esimerkiksi pysäköintiin liittyvissä asioissa. Harjoitteluni viimeisellä viikolla pääsin myös mukaan respan palaveriin, jossa käytiin läpi muun muassa tulevan kesän tärkeitä asioita.

Harjoitteluni aikana olin myös kerran mukana vuoropäälliköiden palaverissa sekä sain olla hetken mukana työvuorolistan teossa. Nämä olivat mielenkiintoisia kokemuksia, ja huomasin, kuinka haastavaa työvuorolistan tekeminen oikeasti onkaan. Alexandrassa pyritään aina toteuttamaan työntekijöiden vapaatoiveet niin hyvin kuin mahdollista, joten sekin lisää haastetta työvuorolistan tekoon. Harjoitteluni loppuvaiheella tein myös kaksi yövuoroa, jotka olivat täysin erilaisia, kun päivävuorot. Yövuoroissa toki tuli myös asiakkaiden sisään- sekä uloskirjausta, mutta suurimmaksi osaksi se oli valmistelua seuraavaa päivää varten.

Olin kuullut etukäteen positiivista palautetta opiskelukaveriltani, joka suoritti molemmat harjoittelunsa Sokos Hotel Alexandrassa, joten menin harjoitteluun positiivisin mielin. Kaikki työntekijät niin vastaanotossa, kun muillakin hotellin osastoilla ottivat minut hyvin vastaan työyhteisöönsä ja tunsin itseni heti tervetulleeksi. Voin suositella Alexandraa harjoittelupaikkana kaikille, oli se sitten vastaanotossa tai esimerkiksi ravintolan puolella. Joka osastolla on mahtavia ihmisiä töissä, jotka tekevät työtä ilolla ja rakkaudella. Harjoittelu poiki minulle työpaikan hotellista, ja olen onnellinen, että olen päässyt mukaan näin mahtavaan työyhteisöön!

Kirjoittanut: Julianna Knuutinen

Matkailu- ja palveluliiketoiminnan tutkinto-ohjelma

Restonomi (AMK)

Jätä kommentti