Harjoittelu Visit Jyväskylä Regionilla

Suoritin viimeisen työharjoitteluni Visit Jyväskylä Regionilla matkailuneuvonnassa keväällä 2021. Visit Jyväskylä Region, joka on Jyväskylän seudun virallinen matkailutaho vastaa niin Jyväskylän kuin Muuramen, Laukaan, Petäjäveden, Toivakan, Uuraisten, Hankasalmen, että Äänekosken alueiden matkailumarkkinoinnista sekä niiden kehittämisistä ja yritysten/toimijoiden yhteistyöstä.

Itse olin mukana matkailuneuvonnassa, joka on näkyvin osa Visit Jyväskylä Regionia, sillä kesäisin matkailuneuvojat palvelevat Jyväkylän keskustan ytimessä Asemakadulla. Kerkesin olla kaksi viikkoa Asemakadulla töissä ennen kuin harjoitteluni päättyi ja pääsin kokemaan miltä tuntui tehdä pitkästä aikaa kasvotusten töitä. Ennen Asemakadulle muuttoa tein töitä etänä Tietotalolta, jossa minulla oli oma huone eikä huoneissa saanut olla yhtä ihmistä enempää koronan vuoksi. Koin siis hyvin erilaisen harjoittelun, joka muuttui normaalimmaksi loppua kohden.

Tehtyäni suurimman osan harjoittelustani ”etänä” työpisteeltäni, onnistui kaikki kuitenkin hyvin enkä tuntenut oloani yksinäiseksi, sillä muihin työntekijöihin yhteydenpito onnistui Teamsin välityksellä tai sähköpostilla. Ohjaajani huone oli myös vieressäni, joten pystyin helposti pyytämään apua tarvittaessa. Minulla oli myös mahdollisuus tehdä kotoa käsin töitä, mutta osana matkailuneuvontaa oli paljon helpompaa olla työpaikalla etänä, sillä koskaan ei tiennyt mitä meiltä kysyttiin ja apu oli lähellä. Muutamia kertoja meiltä kysyttiin, olemmeko jo paikan päällä Asemakadulla, mutta vasta kesäkuun alettua siirryimme sinne. Normaalissa tilanteessa neuvonta olisi muuttanut jo toukokuussa.

Harjoittelussani tein enimmäkseen normaalia asiakaspalvelua Chatin, puhelimen ja sähköpostin kautta, mutta hoidin myös esitetilauksia, Asemakadun pisteen sekä Matkakeskuksen siistimisen, että esitteiden päivittämisen ja erilaisia postituksia. Päivitin myös Visit Jyväskylä Regionin Juuri nyt-nettisivuja WordPress- alustalla ja ylläpidin Jyväskylän tapahtumakalenteria. Viimeisellä harjoitteluviikolla pääsin myös mukaan yritysvierailulle kuvaamaan ja videoimaan, jotka myöhemmin julkaistiin yhden hankkeen Facebook-sivuilla.

Visit Jyväskylä Regionia voin suositella lämpimästi kaikille kiinnostuneille, sillä työtehtäviin on mahdollista vaikuttaa oman osaamisen ja kiinnostuksen mukaan. Samalla pääsee matkailun näköalapaikalle ja saa arvokasta työkokemusta lisää!

Kirjoittanut:

Maiju Kolsi

Matkailu- ja palveluliiketoiminnan tutkinto-ohjelma

Restonomi (AMK)

Jätä kommentti