Restonomiharjoittelu Italiassa

Sain upean mahdollisuuden lähteä ulkomaille suorittamaan suuntaavan harjoitteluni koronatilanteesta huolimatta. Harjoittelupaikka oli Monvigliero Vineyards Villas, joka sijaitsee Luoteis-Italiassa Piemonten alueella pienessä 3000 asukkaan kylässä nimeltä Verduno. Viineistään tunnettu Barolon alue ja sen silmiin kantamattomat viinimaisemat ovat myös suojeltua aluetta sekä osa UNESCO:n maailmanperintökohdetta, johon myös kyseinen Verdunon kylä lukeutuu.

Monvigliero Vineyard Villas on helposti lähestyttävä, sydämellistä palvelua tarjoava majoitusalan yritys, jonka majoituksessa koet todellista luksusta kuitenkin kotoisan viihtyisästi. Kaikki neljä villaa ovat kaikin puolin moderneja ja sisältävät huippulaadukkaat keittiöt kaikkine laitteineen ja astioineen. Jokainen villa on erilainen, mutta mukavuudesta sekä laadusta ei missään ole tingitty. Yhteen villaan mahtuu yöpymään kahdeksasta neljääntoista henkilöä ja yhteensä kaikkiin noin 40 henkilöä. Kaikilla vierailla on käytössään piha-alueella oleva yksityinen uima-allas.

Itse rakastan Italiaa maana muun muassa sen ruoan ja viininsä takia, joten harjoittelu juuri Italiassa oli unelmien täyttymys. Alussa en puhunut italiaa kuin muutaman sanan, mutta kolmen kuukauden aikana pystyy oppimaan paljon, kunhan kuuntelee ja kyselee itse aktiivisesti. Kohde on myös todella turvallinen vaihtoehto myös nykyisessä maailmantilanteessa, koska se sijaitsee pienessä kylässä keskellä luontoa, eikä isompiin kaupunkeihin tarvitse halutessaan lähteä ollenkaan.

Työtehtävät olivat todella monipuolisia ja pääsin tekemään paljon itseäni kehittäviä tehtäviä koko harjoitteluni aikana. Pääsin toimimaan apukätenä joissain hallinnollisissa tehtävissä, kuten budjettien ja aikataulujen teossa, käyttöasteen laskemisessa sekä monissa muissa tehtävissä, mitä milloinkin oli työn alla. Olen itse kiinnostunut valokuvaamisesta sekä some-markkinoinnista, joten sain aika paljon myös niihin liittyviä työtehtäviä, kuten Instagramin päivittämistä sekä viinin valokuvaamista. Villojen siisteydestä huolehtiminen oli myös yksi keskeinen työtehtäväni. Työtehtävät eivät vaatineet aikaisempaa osaamista, mutta minulla esimerkiksi oli jo jonkin verran kokemusta some-markkinoinnista, josta tunsin olleen paljon hyötyä. Reipas asenne vie pitkälle!

Kokonaisuudessaan työharjoittelukokemus ulkomailla antaa mielestäni enemmän kuin harjoittelu kotimaassa. Ulkomailla omiin totuttuihin tapoihin saa usein uutta perspektiiviä sekä itseään pääsee kehittämään myös kaiken koti-ikävän, kulttuurishokin ja muiden epämieluisien tunteiden kautta. Lopuksi käteen kuitenkin jää yksi erittäin huikea merkintä CV:seen sekä kokonaisuudessaan kokemus, jota ei unohda varmasti koskaan. Jos vähänkin mietit harjoittelun suorittamista ulkomailla, ole rohkea ja tee se!

(Kaikki kuvat ovat minun ottamiani.)

Kirjoittanut: Iiris Kleemola

Palveluliiketoiminnan tutkinto-ohjelma

Jätä kommentti