Harjoitteluni Kylän Kattauksella

Suoritin ensimmäisen harjoitteluni kesällä 2021 Jyväskylän Kylän Kattaus-liikelaitokseen kuuluvassa Ravintola Poukamassa ja Kahvila Solinassa, jotka sijaitsevat uudessa Sairaala Novassa. Kylän kattaus on kaupungin sisäinen liikelaitos, joka vastaa koko kaupungin alueen ruoka- ja kahvilapalveluista esimerkiksi varhaiskasvatuksen ja peruskoulujen ruokailusta. Ravintola Poukama toimii sairaalassa tarjoten lounaan lisäksi aamupalan sairaalan henkilökunnalle sekä ulkopuolisille vieraille. Kahvila solina tarjoaa kahvilapalveluita samalle asiakaskunnalle ravintolan läheisyydessä.

Työtehtävääni kuuluivat kaikki ravintolatyöntekijän tehtävät, jotka muuttuivat annetusta työvuorosta riippuen. Harjoittelijana sain laajan kokemuksen melkein kaikista vuoroista. Olin niin aamun salaatista vastaavassa vuorossa kuin illan tiskivuorossa. Sain kokea siis monenlaisia työtehtäviä harjoitteluni aikana. Työvuorosta riippumatta, työtehtävät olivat melko fyysisesti rankkoja eikä turhaan seisoskeluun ollut aikaa; keittiössä ja salissa kaikki olivat koko ajan työntouhussa. Kuitenkin kiireen tullen työntekijät auttoivat toinen toistaan. Vallitseva koronatilanne vaikutti harjoitteluuni maskien pitämisenä työpaikalla.

Kaiken kaikkiaan koin saaneeni paljon uutta kokemusta työharjoitteluni kautta. Sen lisäksi opin niin työpaikan työtehtävistä kuin yleisesti työelämän käytännöistä. Olihan harjoitteluni ensimmäinen kokemus kokopäivätyöstä ja isossa työporukassa työskentelystä. Koin, että sain hyvän vastaanoton ja minua perehdytettiin työtehtäviini parhaalla mahdollisella tavalla. Koin myös saaneeni tukea aina, kun sitä tarvitsin niin työntekijöiltä kuin esimieheltä. Työharjoittelun ansiosta osaan ohjata tulevia opintojani ja työuraani hyvään suuntaan.

Kirjoittanut

Henna Vimpari

Matkailu- ja palveluliiketoiminnan tutkinto-ohjelma

Restonomi (AMK)

Jätä kommentti