Stockmann Espresso House

Suoritin suuntaavan harjoitteluni Tampereen Stockmannin Espresso Housella. Espresso House – kahvilaketju on perustettu vuonna 1996. Perustajina toimivat kaksi opiskelijaa nimeltä Charles ja Elisabet Askerin, jotka perustivat aluksi pienen kahvilan Ruotsiin, Lundin kaupunkiin. Kahvilan teemana toimivat italialainen kahvikulttuuri ja olohuonemainen miljöö. Pienestä kahvilasta on lopulta kasvanut 25 vuoden aikana Pohjoismaiden suurin kahvilaketju. Kahviloita on tällä hetkellä noin 500 ja kahviloita löytyy viidestä eri maasta, jotka ovat Ruotsi, Suomi, Norja, Tanska ja Saksa.  Tampereen Stockmannin kahvila avattiin 14.2.2018. Stockmannin kahvila oli ensimmäinen Espresso House Tampereella. Nykyään kahviloita on Tampereella yhteensä 3. Stockmannin kahvila on Tampereen kahviloista pienin ja siellä on noin 80 asiakaspaikkaa. Kahvila sijaitsee Stockmannilla heti pääovien vieressä. Kahvila työllistää tällä hetkellä 15 henkilöä.

Aloitin Tampereen Stockmannin Espresso Housella työt toukokuussa 2021. Harjoittelun suoritin työn ohella. Suoritin harjoitteluni aikavälillä 6.9–28.11.  Harjoitteluuni kuului palkattomia harjoittelupäiviä, sekä palkallisia työvuoroja ja palkalliset työvuoroni painottuivat työvuoron johtamiseen ja uusien työntekijöiden kouluttamiseen. Muita työtehtäviä harjoitteluni aikana olivat työvuorolistojen suunnittelu, inventaarion teko, tilitys, tilausten tekeminen, kuormien purkaminen, tunnuslukujen kirjaaminen ja kampanjan vaihtaminen. Työtehtäväni olivat monipuolisia ja toivat mukavaa vaihtelua normaaleihin työvuoroihin. Useimmat työtehtävät suoritin kahvilapäällikön (harjoittelun ohjaaja) ja apulaiskahvilapäällikön kanssa, ja heidän kanssa oli mukavaa ja hauskaa suorittaa työtehtäviä. Osa työtehtävistä oli jo tuttuja ennen harjoittelua, mutta opin harjoittelussa silti paljon uutta. Mieluisia työtehtäviä olivat erityisesti työvuorolistojen suunnittelu, sekä inventaarion ja tilausten teko.

Oli ilo huomata harjoittelun aikana, että pystyn suoriutumaan esimiestehtävistä ja sain myös esimieheltäni kehuja työpanoksestani. Tarkoituksena olisikin hakeutua esimiestehtäviin heti, kun valmistun koulusta. Olen halunnut esimiestehtäviä tehdä pitkään ja nyt koen olevani valmis siihen, kunhan saan opintoni loppuun.

Omasta mielestäni oli mahtavaa pystyä suorittamaan harjoittelu töiden ohella Espresso Housella, koska täysin palkatonta harjoittelua en olisi tässä elämäntilanteessa pystynyt suorittamaan. Olenkin kiitollinen esimiehelleni, että hän antoi tähän mahdollisuuden. Espresso Housella ei yleensä pysty harjoitteluita suorittamaan, koska he haluavat kouluttaa kaikki työntekijänsä ja koulutusprosessi on pitkä, eivätkä koulujen harjoittelujaksot yleensä riitä siihen.

Kirjoittanut: Liisa Autio

Matkailu- ja palveluliiketoiminnan tutkinto-ohjelma

Restonomi (AMK)

Jätä kommentti