Teetä ja sympatiaa Kramsunkadulla -Harjoitteluni Teeleidissä

Tässä blogissa kirjoitan kokemuksistani tarjoilijana ja myyjänä Teeleidissä, jossa tein ensimmäisen harjoittelujaksoni. Aloitin harjoitteluni v. 2021 keväällä. Aion kirjoittaa omista tuntemuksistani ja kokemuksistani tältä ajalta, eli jos olet kiinnostunut lukemaan lisää, hauduta kuppi hyvää teetä ja istahda alas pientä lukuhetkeä varten!

Kuvio 1. Kramsunkadulla sijaitseva Karpion talo, jossa Teeleidi sijaitsee

Teeleidi on Jyväskylässä Kramsunkadulla sijaitseva teehuone. Yritys on lähtenyt alun perin yrittäjän Anne Savelan visiosta tarjota laadukasta teetä suomalaisille, tinkimättömän ja laadukkaan palvelun saattelemana. Idea teehuoneesta syntyi Kiinan matkalta, jossa Anne perehtyi itämaiseen teekulttuuriin. Suomessa tee ei usein allut laadukasta, usein vain pussiteetä. Sitä ei myöskään hotelleissa tai ravintoloissa usein tarjoiltu samantasoisena kuin suomalaisten suosimaa kahvia. Suomalaiset ovat tunnetusti suuria kahvinkuluttajia, mutta varmasti laadukkaalle teellekin olisi ostajia. Kun Teeleidi aloitti ensi kertaa Lutakon Leidi-nimisessä rakennuksessa, alkoi nopeasti yrityksen menestystarina. Lutakon Leidistä luonnollisesti juontuu myös Teeleidin nimi.

Teeleidin tarjonnassa on monen sorttista maustettua teetä, mutta myös korkeatasoisempia laatuja ympäri maailmaa, jotka useimmiten ovat maustamattomia. Näitä kutsutaan Mestarin Tee-valikoimaksi. Teen kanssa saa myös makeaa tai suolaista syötävää, kakkujen ja muiden herkkujen tarjonta on vitriinissä kehuttavan runsas, myös gluteiinittomia tuotteita ja vähä-hiilihydraattisia keto-herkkuja löytyy paljon. Erityisen upea poiminta Teeleidin tarjonnassa on Afternoon Tea-valikoima, jossa on suolaisia ja makeita syötäviä notkuva kerrostarjotin. Minun omakohtainen lemppari näistä olisi perinteiset brittiläis-tyyliset skonssit, eli teeleivät kermavaahdon ja hillon kanssa.

Olen itse ollut ennen harjoittelujaksoani Teeleidin pitkäaikainen kanta-asiakas. Olin aina miettinyt, minkälaista teehuoneessa työskentely voisikaan olla. Pääsin harjoittelun kautta Teeleidin työtiimin jäseneksi, ja voin sanoa, että olen saanut paljon kokemusta ja hyviä muistoja. Ennen tätä harjoittelua työni oli painottunut lounasravintoloihin, joissa asiakaspalvelu on kokoajan jatkuvaa ja nopeaa tykitystä. Teeleidissä jouduin panostamaan asiakaslähtöiseen ja rauhallisempaan palveluun, mutta samaan aikaan täytyi pitää yllä aika kireän nopeaa tahtia, koska pöytiintarjoilu käy kiireisimpinä päivinä jopa fyysisestä liikunnasta. Tarjoilun ohella olin myymälän puolella kassalla.  Harjoittelujaksoni poiki myös töitä, olen syksyn aikana ollut tarjoilijan työni ohella keskustan Pikku-Leidin putiikinpitäjänä, jossa myyn teetä ja oheistuotteita. Myöhemmin olen päässyt myös myyjäksi eri messuille Jyväskylässä.

Kuvio 2. Kesäinen työpäivä Kramsulla.

 Yleisesti Teeleidissä sain upeita kokemuksia, ja voin suositella sitä harjoittelupaikkana kaikille kiinnostuneille ja ahkerille tyypeille.

 Kirjoittajaprofiili

Aapo Kämäräinen on tällä hetkellä toisen vuoden restonomiopiskelija. Hän työskentelee koulun ohella keikkatyöläisenä ja Teeleidin osa-aikaisena myyjänä. Hän on myöskin koulutusalajärjestö MatkaRaTan hallitusaktiivi. Intohimoina teen ohella ovat kahvi, lenkkeily ja klassiset romaanikirjat. Ensivuoden suunnitelmissa hänellä on vaihto-opiskelujakso Englannissa.

Jätä kommentti