Harjoittelu Solo Sokos Hotel Paviljongissa

Suoritin opintoihini kuuluvan harjoittelun kesällä 2021 Solo Sokos Hotel Paviljongissa, heti ensimmäisen opiskeluvuoteni jälkeen. Aloitin harjoittelun viikon tutustumisella niin hotellin kerroshoidon kuin hotellin aamupalankin toimintaan. Sen jälkeen siirryin vastaanottoon, jossa ensimmäinen viikko meni aika sumussa. Informaatiotulva oli melkoinen, kun kerrattiin toimintatapoja vastaanotossa – puhumattakaan siitä, mitä kaikkea pitää muistaa hotellin varausjärjestelmä Operasta.

Ensimmäisten viikkojen jälkeen aloin kuitenkin vähitellen oppia ja pärjätä järjestelmien kanssa sekä oppia kertomaan vieraille kaikki tarvittava ja oleellinen. Kesä oli vilkas ja hommaa riitti, iltaisin aika kuluikin joko nukkuen tai muuten vain Netflixiä katsellen – pää ei tuntunut kestävän yhtään ylimääräistä tietoa lisää.

Vaikka kesä oli vilkas ja ajoittain raskas, se oli myös erittäin opettava ja ennen kaikkea omalle uralle loistava edistysaskel. Harjoittelussa tunsin koko ajan kuuluvani porukkaan ja sain apua jokaiselta, joka kussakin vuorossa kanssani oli. Lopputuloksena halusin hakea vielä töihin ja muutamien mutkien kautta työskentelenkin nyt hotellin vastaanotossa sekä ravintola Trattorian Aukion puolella.

Omat vinkkini harjoitteluun on: hae paikkaa, joka oikeasti kiinnostaa sinua ja josta on oikeasti hyötyä tulevalle urallesi. Harjoittelun aikana tee kaikki 110%, älä mieti mikä kuuluu harjoittelijalle ja mikä ei – enemmän teet, sitä enemmän opit. Ja viimeisenä, ole oma itsesi ja vaikka on paljon uutta, koita samalla myös rentoutua ja nauttia.

Kaikille tuleville harjoittelupaikkaa hakeville, suosittelen Solo Sokos Hotel Paviljonkia. Loistava paikka työskennellä ja päästä kiinni hotellien työympäristöön.

  • Jesse Kostiainen, toisen vuoden restonomi-opiskelija

Jätä kommentti