Suuntaava harjoittelu Burger King Veturin ravintolapäällikkönä

Burger King sai alkunsa vuonna 1954, kun ensimmäinen ravintola avattiin Yhdysvalloissa. Suomeen ketju rantautui ensimmäisen kerran vuonna 1982. Nykyisin ketjulla on maailmanlaajuisesti ravintoloita reilusti yli 18 000, Suomestakin niitä löytyy jo 59. Suosittu Burger King ketju erottuu kilpailijoistaan aidolla liekillä grillatuilla naudanlihapihveillään, valmistustavan ansiosta pihveissä on myös ainutlaatuinen savun maku. Ketju ja sen toimintatavat olivat minulle ennestään jo hyvin tuttuja, sillä olen työskennellyt Burger Kingissä jo vuodesta 2018. Suoritin harjoitteluni Burger King Veturin ravintolassa Kouvolassa talvella 2021–2022.

Ravintolatyöskentelyssä työpäivät ovat aina erilaisia, mikä tuo mielestäni mukavaa vaihtelua arkeen. Päivittäisen vuoronjohtamisen ja vuorossa työskentelyn lisäksi pääsin esimerkiksi suunnittelemaan työvuorolistoja sekä myyntiennusteita, osallistumaan sekä myös itse pitämään palavereja, osallistumaan uusien työntekijöiden rekrytointiin sekä myös kouluttumaan heitä. Työtehtäviäni olivat myös esimerkiksi kuormien tilaukset ja purkamiset, tulosanalyysin teko, inventaarion laskeminen sekä tilitykset. Monet työtehtävistäni olivat sellaisia, mitä ei opi vain ”kirjoja lukemalla” vaan ne vaativat konkreettista harjoittelua ravintolassa. Koin, että myös tietoteknisistä taidoista oli paljon apua, jotta esimerkiksi Excelin käyttö oli sujuvaa.

Sain harjoitella turvallisessa ympäristössä millaista on ottaa suurta vastuuta ravintolasta ja sen toiminnasta. Koenkin olevani varsin etuoikeutetussa asemassa, kun jo harjoittelussa pääsin ottamaan itsenäisesti vastuuta. Jos vastuun ottaminen ei pelota sinua, suosittelen ehdottomasti hakemaan johtotehtäviin suuntaavassa harjoittelussa. Voin lämpimästi suositella myös muita Burger King ketjun työtehtäviä, itsekin kesätöistä työurani aloittaneena. 😊

Kirjoittaja: Rita Roos

Jätä kommentti