Resto-tietotaitokilpailut

Minulla suotiin mahtava mahdollisuus koulumme, Jyväskylän ammattikorkeakoulun, restonomipuolen opettajien kautta päästä osaksi restonomien vuosittaista Resto-tietotaitokilpailutapahtumaa. Tapahtuma järjestetään joka vuosi eri ammattikorkeakoulussa ja nyt vastuuvuorossa oli JAMK. Kilpailuissa eri koulujen restonomiopiskelijat pääsevät kilpailemaan keskenään ja toteuttamaan koulussa opittuja taitoja.

 Pääsin työskentelemään osana projektiryhmää, joka koostui niin meistä restonomiopiskelijoista, kuin myös koulumme opettajista ja muusta henkilökunnasta. Työtehtäväkseni harjoittelussa tuli markkinointikoordinaattorin virka. Työtehtävänäni oli vastata tapahtuman markkinoinnista ja toimia esihenkilönä markkinointitiimille. Projektin aikana työryhmämme suunnitteli yhdessä tapahtumalle oman konseptin, brändin ja teemat. Projektin aikana pääsin osallistumaan tapahtuman suunnitteluun ihan juurta jaksaen ja se oli itselleni mahtava ja opettava kokemus. Tapahtumat koostuvat useasta pienestä osasta ja hyvä ja toimiva projektitiimi on siinä kaiken a ja ö.

Harjoitteluni ajoittui harmillisesti juuri samaan aikaan kuin COVID-19 pandemia alkoi järisyttämään maailmaa. Mutta siitäkin huolimatta se antoi myös oppeja tapahtumatuotantoon; miten varustautui yllättäviin tilanteiseen, miten suunnitella tapahtumaa maailmantilanteessa, jossa jokainen viikko on epävarmaa.

Harjoittelu oli kokemustasolla minulle äärimmäisen rikas. Opin paljon uutta niin tapahtumatuotannosta kuin myös markkinoinnista. Ja kun työkavereina toimivat meidän omat JAMKin restonomiopettajat, sain myös paljon hyvää ja opettavaista tukea kollegoilta. Suosittelen etenkin meille restonomeille kaikkia niitä mahdollisuuksia, joita koulumme kautta voi tehdä tapahtumatuotannossa.

Juho Niemelä
Palveluliiketoiminta, MPT19SA

Jätä kommentti