Harjoittelu GreenStar Hotel Jyväskylässä

Moikka! Olen Jenni, neljännen vuoden restonomiopiskelija. Suoritin ensimmäisen harjoitteluni kesällä ja syksyllä 2021 GreenStar Hotel Jyväskylässä. GreenStar on pieni hotelliketju, jolla on hotellit Jyväskylässä, Joensuussa, Lahdessa ja Vaasassa. Ketjun valinnoissa otetaan vahvasti huomioon ekologisuus ja vastuullisuus, ja se onkin Suomen ensimmäinen hiilineutraali hotelliketju. GreenStarin ekologisuus oli painavin syy siihen, että halusin juuri sinne harjoitteluun.

Minut otettiin heti kunnolla mukaan hotellin hulinaan, ja harjoittelu lähti tehokkaasti käyntiin. Vastaanotossa aloin itsenäisesti tutustumaan varausjärjestelmään, ja siitä olikin helppo päästä jyvälle. Vastaanoton tehtäviin kuului mm. tietysti yöpyjien sisään- ja uloskirjaaminen, varausten tekeminen, ja asiakkaiden pyyntöihin – liittyen esim. lisätyynyihin – vastaaminen. Iltavuoron päätteeksi vastaanotossa pääsi harjoittelemaan kassan laskemista ja tilittämistä.

Suurimman osan harjoittelusta olin aamuvuoroissa. Aamuvuorojen tehtävistä tuli nopeasti hyvin rutiinimaisia. Tärkeimpiin tehtäviin kuului aamupalabuffetin valmistaminen ja esille laittaminen, buffetin siistinä pitäminen, tiskaaminen sekä tukun purkaminen. Harjoittelun aikana pääsin myös tekemään tukkutilauksia, mikä oli alkuun melko stressaavaa, koska en osannut vielä arvioida, mitä tarvitaan ja kuinka paljon. Siihenkin kyllä sitten ajan myötä oppi. Aamuvuoroihinkin kuului vielä paljon lisää tehtäviä, mutta jos lähtisin tähän luettelemaan kaiken mitä pääsin harjoittelun aikana tekemään, ei tälle kirjoitukselle tulisi loppua.

Harjoittelu oli kokonaisuudessaan hyvä kokemus. Vilkkaan kesän ja alkusyksyn aikana ehdin oppia paljon hotellin monipuolisista tehtävistä sekä ottamaan vastuuta, ja sain hurjasti itsevarmuutta omaan tekemiseen. Jyväskylän GreenStarissa on myös todella vastaanottava ja mukava tiimi, jonka takia töihin oli aina mukava tulla. Nyt olenkin ensi kesänä jälleen palaamassa GreenStarin tiimiin, tällä kertaa kesätyöntekijänä.

  • Jenni Hautala, 4. vuoden restonomiopiskelija

Jätä kommentti