Harjoittelu Jyväskylä Convention Bureaussa / Tapahtumakaupunki Jyväskylässä

Suoritin suuntautuvan harjoitteluni Jyväskylä Convention Bureaussa, samalla tehden myös Tapahtumakaupunki Jyväskylän työtehtäviä. Jyväskylä Convention Bureau (JCB) on Jyväskylän kaupungin, yliopiston, ammattikorkeakoulun, koulutuskuntayhtymän ja yritysten yhteenliittymä. Jyväskylä Convention Bureaun toiminta kuuluu itsenäisenä osana Tapahtumakaupunki Jyväskylään, joka kuuluu Jyväskylän kaupungin konsernihallinnon viestintä- ja markkinointiyksikköön. JCB auttaa kansainvälisten tai valtakunnallisten kokous-, konferenssi- ja kongressitapahtumien hankkimisessa Jyväskylään tarjoamalla muun muassa maksutonta ja puolueetonta asiantuntija-apua, jota on esimerkiksi kokousten ennakkosuunnittelu, tilojen ja majoituksen ennakkovaraaminen ja oheisohjelman suunnittelu. Tapahtumakaupunki Jyväskylä tarjoaa palveluja tapahtumajärjestäjien ja toimijoiden moniin tarpeisiin esimerkiksi auttaa tapahtuma-alueen hankkimisessa.

Harjoitteluni aikana pääsin tekemään töitä niin paikan päällä toimistolla eli Kaupungintalolla kuin myös etätyöskentelyn muodossa kotona. Harjoittelu koostui monipuolisesti erilaisista työtehtävistä, joita olivat muun muassa asiakasrekisterin päivittäminen, erilaisten tapahtumatilastoiden ylläpito, asiakkaiden kontaktoiminen sähköpostitse, JCB:n nettisivujen muokkaaminen, Tapahtumakaupunki Jyväskylän Facebook-tilille julkaisuiden luominen sekä perehdytyskansion päivittäminen. Lisäksi osallistuin eri ohjausryhmien Teams-kokouksiin sekä koronatilanteen hellittäessä kahteen asiakastilaisuuteen, jotka olivat kongressiaamiainen Scandic Laajavuoressa ja Tieto, Taito, Liike- kasvua urheilutapahtumilla-verkostotilaisuus Kaupungintalolla. Kahta samanlaista päivää ei siis harjoittelun aikana tullut vastaan ja 10 viikon harjoittelun aikana kerkesi kokemaan ja näkemään yllättävän paljon.

Harjoittelu oli kaikin puolin positiivinen kokemus ja opin sen myötä paljon erityisesti ihmisten kanssa verkostoitumisesta. Lisäksi TravelNet- varausjärjestelmä sekä WordPress-julkaisujärjestelmä tulivat harjoittelun myötä tutuiksi. Koen myös suureksi eduksi sen, että pääsin suorittamaan harjoittelua niin lähi- kuin etätyöskentelyn muodossa. Työpaikalla työskentely toi harjoitteluun mukaan yhteisöllisyyttä ja pystyin olemaan avuksi myös spontaanisti tulleissa työtehtävissä. Etätyöskentely taas mahdollisti sen, että harjoittelu eteni omasta sairastelusta huolimatta. Ohjaajan kanssa kommunikoiminen onnistui paikasta riippumatta, ja oli mukavaa, että harjoittelijalle uskallettiin antaa myös vastuuta selvittää asioita itse. Koen, että Jyväskylä Convention Bureau / Tapahtumakaupunki Jyväskylä tarjoaa erinomaisen harjoittelupaikan tapahtuma- ja kongressipuolesta kiinnostuneille opiskelijoille.

Kirjoittanut: Ella Ahonen

Matkailu- ja palveluliiketoiminnan tutkinto-ohjelma

Restonomi (AMK)

Jätä kommentti