Suuntaava harjoitteluni ravintola Amarillossa

Kuva ja teksti: Emilia Jylhä

Aloitin työni Amarillossa jo ennen kesää vuonna 2021. Oltuani kesän töissä minulle tarjottiin enemmän työtunteja ja lopulta vakituinen työsopimus. Olen ollut siis Amarillossa kokkina jo vuoden, joten syventävän harjoittelun tekeminen työpaikassani kuulosti hyvältä. Amarillo on meksikolaistyylinen S-ryhmään kuuluva ravintola, joka sijaitsee Jyväskylässä. Amarilloja toki on ympäri Suomea.

Työtehtäviini harjoittelun aikana kuului ruokien esivalmistelu sekä annosten kasaaminen ja ruokien valmistaminen asiakkaille. Myös tiskaus ja roskien vieminen sekä muu siivous kuuluu jokaisen tehtäviin aina keittiössä. Olen myös saanut kosketusta uudempien työntekijöiden sekä harjoittelijoiden perehdyttämiseen.Kokemuksena harjoittelu Amarillossa oli hyvin antoisa, opin paljon itsestäni sekä yleisesti ravintola-alasta. Harjoittelu sai minut myös hiukan kyseenalaistamaan jaksamistani sekä uravalintaani. Tämä siksi koska ala on yleisesti todella raskas fyysisesti ja henkisesti, palkkakin hiukan liian alhainen. Kuitenkin ymmärsin, että kaikesta huolimatta pidän tekemästäni työstä ja olen hyvin motivoitunut tekemään sitä. Jos asia ei näin olisi, olisin luovuttanutjo hyvissä ajoin. Koen että Amarillossa olen päässyt tekemään töitä kunnolla ja saanut oikeasti tietää mihin pystyn.

Jätä kommentti