Harjoittelu Jyväs-Hampulla

Vietin viimeiset 4 kk tutustuen Jyväs-Hampun toimintaan. Jyväs-Hamppu on jyväskyläläinen yritys, joka tuottaa erilaisia elintarvikkeita kotimaisesta öljyhampusta. Tuotevalikoimaan kuuluu muun muassa hamppulastut, hamppuöljyt ja hamppuproteiinit. Jyväs-Hampulle on tärkeää tuoda markkinoille ekologista, puhdasta ja terveellistä ruokaa. Minulle ennestään tuntematon öljyhamppu on tullut jo hyvin tutuksi ja tiedostan nyt paremmin sen valtavan potentiaalin useassa eri käyttökohteessa aina elintarvikkeesta rakennusmateriaaliksi.

Kuva: Sonja Heikkinen

Harjoitteluni oli siinä mielessä erikoinen, että suoritin sen pääosin etänä omasta kotoani. Tämä onnistui niin, että työtehtäviini kuului markkinointi ja muu sisällön tuottaminen Jyväs-Hampun nettisivuilla ja sosiaalisessa mediassa. Käytännössä tämä tarkoitti tuotteiden esittelyä ja niiden käyttöehdotusten suunnittelua ja jakamista eri reseptien muodossa. Lisäksi hoidin myös laskutusta ja yhteydenpitoa eri yhteistyökumppaneihin sähköpostitse. Pääsin myös tutustumaan erilaisiin hankkeisiin, joissa Jyväs-Hamppu oli mukana.

Pelkän etätyön ohella kävin myös paikan päällä Jyväs-Hampun toimipaikassa Laukaan Vuonteella. Siellä pääsin osaksi tuotteiden valmistusta, pakkausta ja myös uusien tuotteiden kehittelyä. Tämä oli erityisen mielekästä, kun näki konkreettisesti, mihin yrityksen toiminta perustuu ja kuinka tuotteet valmistetaan. Olin myös muutamassa tapahtumassa mukana myymässä Jyväs-Hampun tuotteita, mikä oli uutta ja mielenkiintoista sekä avartavaa, kun sai kuulla monenlaisia ihmisten näkemyksiä hampusta.

Voin sanoa oppineeni valtavasti uutta harjoitteluni myötä. Olen myös kiitollinen siitä, että olen päässyt tapaamaan ja kuulemaan monenlaisia eri toimijoita ja henkilöitä, jolloin ymmärrykseni erityisesti elintarvikealasta on laajentunut. Samalla olen myös päässyt luomaan verkostoja tulevaa varten.

Teksti: Sonja Heikkinen