Suuntaava harjoittelu Kuokkalan Yhtenäiskoulussa

Moikka! Mä oon Mira, kolmannen vuoden restonomiopiskelija ja suoritin juuri suuntaavan harjoitteluni Kuokkalan Yhtenäiskoulussa, kotitalouden parissa. Into kotitalouden opettamista kohtaan syttyi toisena vuonna, kun kävi ilmi, että restonomin tutkinnolla on mahdollista tehdä niitäkin hommia. Tuumasta toimeen, ja päätin että toisen harjoitteluni suuntaan sinne. Kuokkalan Yhtenäiskoulu valikoitui kouluksi siksi, että olen itse käynyt yläkouluni siellä.

Harjoitteluni alkoi maaliskuussa 2022 ja päättyi toukokuussa 2022, ja harjoitteluni aikana pääsin monipuolisesti tutustumaan kotitalouden opettajan työhön, ja sain työskennellä minulle jo yläasteelta tutun opettajan kanssa. Työtehtäviini kuului muun muassa opettamista, esivalmistelua, tilauksen tekemistä, kokeen valvomista, tuntien suunnittelua ja siistimistä. Lisäksi osallistuin ohjaajani oman valvontaluokan toimintaan, sillä halusin nähdä myös toisen puolen hänen työstään. Aloitimme työpäivät yleensä tunti ennen oppituntien alkamista, jonka aikana esivalmistelimme ja kokosimme raaka-aineita valmiiksi oppilaille ja kirjoitimme taululle päivän tehtävät ja reseptien sivunumerot.

Oppilaat sekä muut opettajat ottivat minut todella hyvin vastaan alusta alkaen, ja jo ensimmäisestä viikosta alkaen tuntui, että olen oikeassa paikassa. Jokainen opetettava ryhmä oli tietysti erilainen ja eri ryhmien kanssa oli erilaisia haasteita, ja se toi monipuolisuutta työhön. Reilun kahden kuukauden aikana sain nähdä ja kokea paljon, ja ennen kaikkea sain hyvän kuvan siitä, mitä kotitalouden opettajan työ pitää sisällään. Harjoitteluni meni hyvin ja viihdyin koululla loistavasti!

Ohessa muutama kuva oppilaiden tekeleistä sekä kotitalouden luokasta.

Teksti ja kuvat: Mira Korkalo, 3. vuoden restonomiopiskelija

Jätä kommentti