Suuntaava harjoittelu Scandic Jyväskylä Station ja City

Moikka! Suoritin suuntaavan harjoitteluni keväällä 2022 Scandic Jyväskylä Station ja Scandic Jyväskylä City hotelleissa. Ensimmäiset viikot olin Scandic Stationissa, ja noin puolessa välissä harjoittelua vaihdoin Scandic Cityn puolelle. Harjoittelupaikkani Scandic on Pohjoismaiden suurin hotelliketju, joka haluaa tarjota jokaiselle asiakkaalle yksilöllisen hotellikokemuksen. Scandicin hotelleja on kuudessa eri maassa yhteensä 280 kappaletta. Scandic Station on rakennettu vuonna 1992. Pari vuotta takaperin hotellissa tehtiin remontti, jossa muun muassa uudistettiin hotellihuoneiden ilmeet. Hotellissa on yhteensä 150 huonetta viidessä kerroksessa. Hotellin yhteydessä on ravintola Roast, joka palvelee myös Scandic Cityn asiakkaita. Scandic City oli alun perin Cumulus hotelli, joka on rakennettu vuonna 1976. Hotellissa on kaksi eri rakennusta, jotka ovat yhdistetty toisiinsa maan alla kulkevalla yhdyskäytävällä. Hotelli muuttui Cumuluksesta Scandic Cityksi vuonna 2018. Hotellin yhteydessä on Moe´s bar. Lisäksi molempien Scandic hotellien palveluita ovat muun muassa kokoustilat, pysäköinti ulkona ja hallissa, aamiainen, sauna, uima-allas, Scandic Shop -myymälä sekä maksuton Wi-Fi.

Työtehtäviini molemmissa hotelleissa kuului vastaanottovirkailijan tehtävät, joihin sisältyi muun muassa asiakkaiden sisään- ja uloskirjaamista, puhelimeen ja sähköposteihin vastaamista, varauksien tekoa ja käsittelyä, shopista huolehtimista, lisävuoteen tekoa ja kassan laskemista. Lisäksi minulle kerrottiin esihenkilötyöstä. Minulle näytettiin muun muassa työvuorolistojen tekoa ja työvuorojen seurantaa. Työtehtäväni olivat mielestäni mukavia, ja koen oppivani niiden kautta paljon uutta muun muassa asiakaspalvelusta ja ongelmanratkaisutaidoista.

Harjoittelun aikana opin käyttämään Opera pohjaista Scorpio varausjärjestelmää. Järjestelmä ei ollut minulle entuudestaan tuttu, joten aluksi se tuntui hieman sekavalta. Yllättävän nopeasti sitä kuitenkin opin käyttämään, sillä järjestelmää tarvitaan suurimpaan osaan vastaanoton työtehtävistä. Lisäksi opin paljon Scandicin toimintatavoista, koska pääsin työskentelemään molemmissa keskustan hotelleissa.

Minua oli jo jonkin aikaa ennen harjoitteluani kiinnostanut vastaanottovirkailijan työ, joten menin harjoitteluun positiivisin mielin. Kaikki työntekijät ottivat minut lämpimästi vastaan ja pääsin nopeasti mukaan työyhteisöön. Molemmissa keskustan hotelleissa työskentelee melkein samat työntekijät, jotka kaikki ovat todella mukavia ja ammattitaitoisi. Voin suositella Scandicia harjoittelupaikaksi niin vastaanoton kuin ravintolankin puolesta. Sain harjoittelupaikastani itselleni kesätyöpaikan, joten olen iloinen, että pääsen jatkamaan Scandicilla työskentelyä mukavassa työyhteisössä.

Teksti: Sanna Karjalainen, 3. vuoden restonomiopiskelija

Jätä kommentti