Harkkablogi – Sympaattinen hostelli Alankomaissa, Noordwijkin rannikolla

Toteutin suuntaavan harjoitteluni Alankomaissa, Noordwijk:issa rannikolla. Alankomaat on maana hyvin samantapainen, kuin Suomi. Ihmiset ovat avoimempia ja puheliaampia, mutta sen isompaa kulttuurishokkia en matkalla kokenut. Toki ensimmäinen mielikuva Alankomaista ei ainakaan itselläni ollut kauniiit hiekkarannat, mutta työpaikaltakin rannalle oli matkaa noin 300m, joten kesä tuli vietettyä rannalla.

Harjoittelupaikkani oli Flying Pig Beach Hostel, sympaattinen pieni (41 sänkypaikkainen) reppureissaajahostelli. Hostelli on tunnettu sen ystävällisestä ja rennosta henkilökunnnasta ja yleinen ilmapiirikin on erittäin rento, salliva ja kansainvälinen. Flying Pig Beach on täydellinen yhdistelmä paikallisia ja matkaajia, näinollen eri kulttuuritaustaiset ihmiset pääsevät helposti jakamaan kokemuksiaan ja tutustumaan toisiinsa. Paikalliset asukkaat paikalle vetää hostellin baari ja yleinen hengailualue.

Itse työskentelin pääsääntöisesti vastaanotossa sekä baarissa. Kummastakin pidin erittäin paljon, sillä näissä työtehtävissä pääsin tapaamaan aivan mahtavia uusia ihmisiä, joista osasta jää aivan varmasti elinikäisiä ystäviä. Tein myös aamupalavuoroa sekä hieman siivousta.

Harjoittelun paras osa oli ehdottomasti muut ihmiset, muu henkilökunta joka koostui ihmisistä ympäri Eurooppaa. Uusien kulttuurien kohtaaminen ja ystävyyssuhteiden rakentaminen – ystävien kanssa työskentely teki tästä elämäni parhaan kokemuksen toitaiseksi.

Kirjoittaja: Jessica Lustig

Jätä kommentti