Työharjoittelu Wyndham Garden Potsdamissa

Hei kaikki!

Olen pian kolmannen vuoden restonomiopiskelija Jyväskylän ammattikorkeakoulussa. Vietin tämän kesän työharjoittelussa Saksan Potsdamissa. Potsdam on Brandenburgin osavaltion pääkaupunki. Kaupungilla on mielenkiintoinen historia ja se on tunnettu varsinkin palatseistaan ja kauniista puistoistaan. Potsdam sijaitsee noin 26 kilometrin päästä Berliinistä, jonne on nopea ja helppo matkustaa esimerkiksi junalla.

Suoritin ensimmäisen harjoitteluni Wyndham Garden Potsdamissa toukokuusta 2022 heinäkuuhun 2022. Wyndham Garden Potsdam kuuluu GCH Hotel Groupin johtamiin hotelleihin. GCH Hotel Groupilla on yhteensä yli 120 hotellia Saksassa, Itävallassa, Belgiassa sekä Alankomaissa. Wyndham Garden Potsdam sijaitsee Sanssoucin palatsin lähistöllä puistojen varrella. 

Työskentelin harjoittelussa hotellin keittiössä ja aamiaistarjoilussa. Tehtäviin kuului pöytien siivous ja kattaus, vieraiden huoneen numeroiden kysyminen, ruokasalin siivous aamiaisen jälkeen ja sen valmistelu seuraavaan päivään. Työpäivät alkoivat yleensä seitsemältä ja jatkuivat iltapäivään. Hotellin ravintolassa oli tarjolla vain aamiainen, mutta ryhmien oli mahdollista tilata lounas- tai päivällisbuffetti. Näitä buffetteja oli muutama harjoitteluni aikana. Tällöin työpäivät olivat ymmärrettävästi hieman pidempiä.

Kokemuksena Wyndham Garden Potsdamissa työskentely oli miellyttävä. Työntekijät olivat ystävällisiä ja avuliaita. He opastivat minua tehtävissä, vaikka pari vanhempaa työntekijää eivät juuri puhuneet englantia. Saksan taidosta olisi työskennellessä ollut luonnollisesti paljon hyötyä, vaikka englannilla kyllä pärjäsi suurimman osan ajasta tässä osassa Saksaa. GCH Hotel Group on erinomainen työharjoittelupaikka, jos on kiinnostunut suorittamaan harjoittelua tässä maassa.

Mielestäni parasta harjoittelussa olivatkin muut työntekijät. Kuten sanottu, he olivat mukavia ja osan tulen varmasti tapaamaan tulevaisuudessakin. Urasuunnitelmani myös selkeytyivät hieman. Voisin kuvitella työskenteleväni samanlaisissa työtehtävissä vastaavanlaisessa ympäristössä pidempäänkin. Suunnitelmissani onkin tehdä suuntaava harjoitteluni samassa yrityksessä.

Kirjoittaja Natalia Kari, Palveliiketoiminta-tutkinto-ohjelma

Jätä kommentti